Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Tél

2007.11.20. 12:48 | bonifac | 1 komment

Címkék: tél gumi

Itt a tél. Számomra ezt azt jelenti, hogy (tömegközlekedési) bérletet veszek. Furcsa is. :-) (Áprilistól eddig kocsival, de leginkább biciklivel jártam dolgozni).

Merthogy télen nem járok kocsival városban, ha nem muszáj. Ugyanis félek a barmoktól. Hideg van, hó lesz/van, csúszik. A sok hülye meg azt mondja magának:

- nem kell téli gumi, mert csak városban járok - ökör, pont ott a fontosabb. Országúton ugyanis elég gyorsan leesel az útról (vagy ki sem jutsz az országútig, remélem), de városban piros lámpánál nincs hely menekülni, elkormányozni, csak nyomni fogod a féket, és csúszni, bele a másikba (aki meg hiába vett téli gumit).
- tudok vezetni - ja, csak a fizikát ez nem érdekli. A nyári gumi hidegben kemény lesz, és csúszik, fagyott havon meg végképp semmi tapadása nincs.
- drága, nem költöm rá a pénzt - de az első koccanás javítása sokkal többe lesz (ha meg annyira keveset ér a kocsi, hogy nem éri meg javítani, akkor valószínűleg nem futja másikra, tehát azt az autót kéne megbecsülni, amíg még használható)

Az első leesett hónál meg csodálkozik, hogy nem tud elindulni. És ez a jobbik eset.

De itt egy kis kedvcsináló:
https://youtube.com/watch?v=BM2gLjfE_3Y
https://youtube.com/watch?v=tjlodMeh8hQ
https://youtube.com/watch?v=zMzeiMJQrvk

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr68234110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxi 2007.11.24. 09:56:28

Nem a posthoz kapcsolódik, inkább az egész bloghoz. Nemrég jelent meg egy könyv "Európába(n) vezetünk! - Hétköznapi és autós füstölgések" címmel. Nagyon jópofa és egyben hasznos is, akár vezet az ember, akár csak utas...
süti beállítások módosítása