Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Sofőrök

2007.11.27. 14:11 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: tanulóvezető sofőr

Tegnap eset véletlenül a Viasat3-ra tévedtem, és láttam kb. 20 percet ebből a remekműből. Hát csodálatos, fantasztikus, lenyűgöző.

Adva vannak ezek az emberek, akiknek fogalmuk sincs alapvető autóvezetési szabályokról, fittyet hánynak behajtani tilosra, záróvonalra, sosem kötik be az övet, nem tudnak tolatni, és mindezt ország-világ előtt követik el.

És van jogsijuk. Mint neked, vagy nekem.

Azonnal elvenném. Sőt, az oktatójának az oktatói engedélyét is bevonnám örökre - nem is beszélve a vizsgabiztosról - , de az ő jogsija megtartását is PÁV-hoz kötném. (Mert az elég nyilvánvaló, hogy aki ezeket átengedte, az vagy nem tud vezetni, vagy egy korrupt szemétláda. A második meg ugye nem ellenérv.)

És még belegondolni is rossz, hogy ezek az emberek - és hány hozzájuk hasonló van! - itt vezetnek közöttünk. Így, vagy talán még rosszabbul, mint ahogy a TV-ben láthatjuk. És ez valami vicces műsor akar lenni? (Szórakozz, a Viasat szlogenje szerint.) Keressük Magyarország legrosszabb sofőrjét? És a végén még meg is jutalmazzuk, nem? Tudod mit: minden jogsit bevonni, a nyertes új gépjárművezetői tanfolyamát pedig állja a Viasat3. Mindegy meddig tart.


De szeretnék hasonló műsorokat látni mondjuk rendőrökről, akinek pancser célbalövésén röhöghetünk, vagy akik olyan rossz fizikai kondícióban vannak, hogy egy tizenéves ártalmatlanná teszi őket. De akár víziszonyos és úszni nem tudó életmentőkről és úszómesterekről. Esetleg vértől elájuló orvosokról, nővérekről és mentősökről.

Aztán röhögjünk csak. Van is min.


Minden politikai él nélkül*, de nem véletlenül pont így kérdezem:
Hát milyen kurva országban élünk mi, ahol ez szórakoztatóműsorban lemehet? (Ezt elrettentő valóságdokumentumdrámahorrorként kellene leadni.)



* Politikai flameket minden figyelmeztetés nélkül törlök.
Nem számít, hogy ki melyik oldalról szól, csak normális hangnemben tegye.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr52244290

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: big data training 2019.03.23. 14:16:03

Versenynaptár - OCR Magazin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása