Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Rendőri jelenlét

2009.02.13. 14:33 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: rendőr parkolás kresz gyorshajtás sofőr

Na a címben szereplő az, ami szart sem ér önmagában. Nagyon jól tudjuk, hogy a rendőrök - tisztelet a kivételnek - csak feszítenek a kocsiban, és tesznek a nyilvánvaló szabálytalanságokra. Sőt, ők telefonálnak kézből, be nem kötnék az övet, gyorshajtanak, és tudnak intézkedni a leglehetetlenebb, sőt életveszélyes helyeken, akár autópálya leállósávján is.

Megy a duma arról, hogy kevés a rendőr, több kell, mert a rendőri jelenlét kell az utakra. Minek? Miért legyen kétezer rendőr kint, ha az a kétezer ugyanúgy nem csinál semmit, mint az az ezer, aki most kint van?

Először el kéne kezdeni azt a jelenlétet tettekre váltani. Megbüntetni a tilosban parkolókat, a piroson áthajtókat, a száguldozókat, a szabálytalan xenonosokat, csak hogy a könnyű apróságokkal kezdjem.

Pont most voltam szemtanúja az abszolút rendőri közönynek. Állok a zebránál, nekem piros, keresztben kétsávos út, a külsőben eltép előttem egy Toyota Avensis, ránézésre olyan nyolcvannal legalább, amjd bevág a belsőben haladók elé (a két sáv összeolvad). Ami városon belül azért szép. Aztán kicsivel mögötte a belsőben meg jön egy rendőrségi Octavia - ezek szerint a Toyota mellette tépett el - kb. szabályosan, az utasülésen egy civil csajjal, a sofőr biztos furikázta a csaját (na jó, lehet hogy a kolléganőjét vitte haza munka után, és hát mi mással lehet bevágódni).

Természetesen a rendőr le sem szarta a száguldó Toyotát, pedig még azonosítani sem lett volna nehéz, mivel egy új Avensis volt, amiből valószínűleg igen kevés szaladgál még.

Nem jelenlét kell, az kevés, hanem hogy leegyszerűsítsem: DOLGOZNI KÉNE! Aztán majd az is kiderül, hogy kevesen vannak-e a munkára.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr30941075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása