Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

A híd túl messze van

2009.07.21. 16:07 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: javítás szeged román

A budapesti mintára (Margit híd lezárása) Szegeden is sikerül majd összehozni gigadugókat.

Főként a szerencsétlen időzítések halmozódnak, és okoznak majd együtt felettébb érdekes tömegjeleneteket. Lássuk sorban.


1. Pár hónapja elkezdték a 47-es főút (Hódmezővásárhely felé) kétsávosítását. Több helyen már eddig is az volt, most már végre végig az lenne. Ezzel egész jól haladnak egyébként, az új útpálya a legtöbb helyen megvan, elkezdtek átterelgetni rá, most a régit javítgatják még. De még azért van vele munka, az átadást novemberre tervezik.

Ezzel kb. egyidőben kezdték az M43 építését, ebből csak annyi látszik, hogy a 47-es rögtön Szeged határa után két sávra szűkül, és két oldalt dolgozgatnak. Ez - ránézésre - nem igazán halad, vagy nagyon nem látványos. Itt előbb-utóbb szükség lesz a 47-es teljes lezárására is.


2. Július 18-án, szombaton, részlegesen lezárták a Belvárosi hidat, Szeged két hídjából az egyiket.
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/megbenult_szeged_belvarosanak_kozlekedese/2107564/
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/birsagoltak_a_hidon_atszokoket/2107638/
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/elso_munkanap_a_szegedi_belvarosi_hid_nelkul/2107682/
http://www.delmagyar.hu/_kepgaleria.php?gid=2009582
http://www.delmagyar.hu/_kepgaleria.php?gid=2009609
http://www.delmagyar.hu/_kepgaleria.php?gid=2009592

A rendőrök azért nincsenek ennyire a helyzet magaslatán (és közel sincsenek ott túl sokat), a magyar autós pofátlan és ügyeskedik, mindig láttam áthajtókat, akik ráadásul a piros lámpánál sem állnak meg (pont ma láttam ilyet, a busz megáll a pirosnál, a kis piros Spark meg megkerüli, és elindul át a piroson. Amikor a hídon sem volna szabad neki átmennie egyáltalán). A Bertalan híd a délutáni csúcsban azért igencsak tömött.
Az autók száma csökkent a belvárosban, az újszegediek egy része úgy tűnik inkább tömegközlekedéssel jött.

De ez még lesz rosszabb, augusztus 2 és 9 között teljesen lezárják a hidat, amikor is a jelenleg ott még átmenő tömegközlekedés is ki lesz tiltva, mehet az is a Bertalan hídon. Na az lesz csúnya, de nagyon. (A kerékpár erősen ajánlott jármű.)


3. A helyzet fokozására nemsokára lezárják a legforgalmasabb kereszteződést, a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi krt. találkozását, az Izabella híd lábánál (ez vasúti felüljáró igazából, nem híd, csak a neve az), ha jól tudom, három hónapra.
Erre járnak be a türelmükről és a közlekedési szabályok betartásáról híres, a sebességkorlátozásokra feszülten figyelő román és egyéb balkáni kamionosok csordái. (Többek között ők szakítják fel a Bertalan hidat, vagy zuhannak le róla.)

A kamionok eddigi útvonala így nézett ki:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Izabella híd lezárása miatt elterelik őket, befelé és kifelé irányban is, a Bertalan híd pedig már eddig is őket nyögte, amihez most hozzáadódik a Belvárosi híd lezárásából származó személyautó, a teljes lezáráskor pedig a tömegközlekedés forgalma is.


Szeged egy szép nagy lezárt dugó lesz, így néz majd ki (a piros jelek a lezárások, a kék vonal a kamionok útvonala, a Szeged-Nyugat-i autópálya lehajtón jönnek be a városba, és az 55-ösön mennek ki, sajnos mindkettő csak egysávos, az eddigi kétsávos Kossuth Lajos sgt-vel szemben):


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az útvonaluk ráadásul mindkét irányban átmegy a Mars téren, ami a helyi tömeg- és távolsági buszközlekedés gócpontja. (Itt biztos lesznek érdekes tumultusok a délutáni csúcsban.)

De elég egyetlen baleset, akár csak koccanás a Bertalan hídon - elég gyakran előfordul - és a város egy-az-egyben bedugul.
(A sándorfalvaiak is örülni fognak, az egyetlen járható mellékútvonal feléjük vezet Szegedről.)

Ha az M43-ast hamarabb kezdik, és már átadták volna, a kamionok már nem járnának át a városon, a Belvárosi híd lezárása meg nem csinálna dugót a Bertalan hídon.
Így, mire ezekkel készen lesznek, lehet majd felújítani a Bertalan hidat, annyira tönkremegy. De csak, ha kész az M43, mert a kamionokat nem lehet beterelni a Belvárosi híd felé.

De nemcsak én vagyok pesszimista: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tobb_oras_dugok_varnak_rank_szegeden/2098140/

Sok türelmet mindenkinek, aki a nyáron Szegeden közlekedik!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr951259129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása