Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Jaj, nő a volánnál

2010.02.17. 18:54 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged kresz tahó tanulóvezető

Alig egy órája történt.

Itt (Szeged, Ady tér), kattintásra nagyobb méretben nyílik meg:

Az nem látszik a térképen, hogy az Ady tér utcája kifelé egyirányú.

Régi Fiat Brava, rendszám HNY-560, női sofőr, kanyarodik befelé bőszen az Ady térre a Petőfi sgt. felől. (Tilos irányból, de cseppet nem zavarja). Majd elérte az Egyetem utca végét, és oda is kanyarodott volna be. (Ott is virít a nagy behajtani tilos tábla, de sebaj.) Megálltam, csak néztem.

Ő is megállt. Majd egy 5 részes Y-nal (ezt ugye 2-ből is meg lehetett volna oldani) megfordult, és kijött az Ady térről, ezúttal a helyes irányba.
Majd kikanyarodott a Petőfi sugárútra, és be a következő - Vitéz - utcán balra.

Nekem a következőképp jött le. Eltévedt. Közben azt, hogy majdnem kétszer ment be behajtani tiloson, azt észre sem vette! Nem is látta a táblákat. Fel sem fogta.


(Figyelem, általánosítás következik!)

Erről született itt vagy 600 hozzászólás, lehet olvasgatni. A lényege az, hogy míg a férfiak általában tudatosan szabálytalankodnak, szarják le a szabályt, azért bunkók, addig a nők fel sem fogják, hogy szabálytalanok. Számukra a vezetés, a forgalom egy olyan irtóztató méretű információ- és ingerhalmaz, amit képtelenek nemhogy feldolgozni, de akár észlelni is.

Én továbbra is azt mondom, hogy nem kell mindenkinek jogsi.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr61767016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása