Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Könyörgöm, akasszuk fel!

2010.06.05. 12:23 | bonifac | 1 komment

Címkék: román 4 es gyorshajtás

Alig egy órája történt, Kenderes és Kisújszállás között a 4-esen. Haladtunk szépen, mögöttem egy betegszállító VW furgon jött, eléggé takarva a mögöttes forgalmat.

A semmiből tűnt fel hirtelen őt előzve egy fekete Volkswagen (ez már predesztinál) Jetta, de már amikor megláttam - még a furgon mellett/mögött volt - , már akkor is túl közel volt a szembejövő. Merthogy jöttek szembe, nem is egyetlen autó.

Ez valahogy talán eljutott a Jettás töpörödötté rohadt agymaradványába is, fékezni kezdett, de ez nem sokat ért volna, lévén 120 km/h felett jött, túl nagy volt a sebességkülönbség, majd megpróbálta berántani magát közém és a betegszállító közé, bár nem igazán nagy meggyőződéssel.

Éreztem, hogy ennek nem lesz jó vége. A hely túl szűk volt, a Jetta túl gyors, a szembejövő szinte már mellettem. Kicsit fékeztem, jobbra húzódtam, és vártam a csattanást.

De a Jettás már vérszemet kapott, ha egyszer jobbra húzódtam. Gázt adott, és előzött. Ezúton is köszönöm a szembejövőnek - sajnos nem volt időm rendszámot és típust nézni - hogy ő is lehúzódott, így a Jetta elfért, majd elszáguldott.

Román autó volt, brassói rendszámmal. Milyen meglepő, ugye?
 



Meddig tűrjük még ezt? Meddig hagyjuk, hogy a köcsög románok, román és bolgár kamionok kénye-kedvük szerint, minden közlekedési szabályra fittyet hányva, sorozatos baleseteket okozva ámokfutó módra közlekedjenek keresztül kasul az országon?

Szegeden a 43-ason, illetve a 4-esen szinte minden balesetben van benne egy román (az autó rendszáma lehet persze olasz, osztrák is, de aki benne ül, az tuti román) autó. Mert amióta a csodálatos objektív felelősség van, azóta ugye nincs sorból kiszedés, leállítás, a rendőröknek nem kell aktív munkát végezni, elég ülni az út szélén az meleg/hideg rendőrautóban, és fotózgatni. Amire meg ívben szarnak a románok (is). A csekket röhögve kidobja, a fotó meg a büntetés meg soha nem jut el hozzá.
Pont most volt az A2/AzAutóban egy kétoldalas cikk erről, hogy lényegében minden szabályra szarhatsz, ha külföldi a rendszámod, parkolásra, sebességkorlátozásra, bármire, mert NAGYON minimális esély van rá, hogy megbüntessenek, lévén csak töketlenkednek mind a rendőrségnél, mind a külügynél. Nemzetközi egyezmény csak névleg van, állítólag most lesz valami az osztrákokkal, azzal sem sokat érünk.

Miért nem gázolnak a románok cigánygyereket, az ő esetükben TELJESEN jogos volna a lincselés. A magyarokat külön szívatják a rendőrök külföldön, nálunk meg azt csinálnak amit akarnak. És SEMMIT nem teszünk ellene. Mire várunk? Pár tömegkarambolra? Néhány román autós meglincselésére, miután lakott területen belül 120-szal elgázolt a lámpával védett zebrán valakit?
Mi kell ahhoz, hogy történjen valami?
A Fidesz már kormányon van, a két hét is eltelt, amit kértek a rendrakáshoz.
Hol van itt rend? Anarchia van, basszátok meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr182058395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.06.07. 09:43:10

Románszki camijont, személyótót kitiltani minennemű főútról, csak ótópálya.
Fizet is, meg ha meg akar dögleni, jó eséllyel csak magával végez.

Jah, és természetesen előtte a határon ellenőrzés, hogy mennyire részeg / kába / álmos.
süti beállítások módosítása