Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Mai kör

2011.08.07. 19:10 | bonifac | 4 komment

Címkék: tahó gyorshajtás

Ma sem volt hiány életveszélyes állatokból.

Az algyői hídnál értek utol. Hárman, Hódmezővásárhely felől.

Az első egy Porsche 911 volt, fekete, KPW-001. Ő még éppen a megszűnő belső sávból pont befért a külsőbe, szinte szabályosan. Már ha eltekintünk a kb. 150 km/h-s sebességtől. :-)

Őt követte egy fehér Jaguar XJ (X358), ő simán átvágott a Nagyfa felé balra lekanyarodó sávon, és bevágott a hídon átmenő sávba. (Ő gyorsabb volt, legalább 180-nal, próbálta utolérni a Porschét.)

De jött még egy Mini (a teteje más színű volt, mint az autó, a visszapillantó tükrei angol zászlószínűre voltak fényezve), aki persze már a balra kanyarodó sávon sem fért át, de ez cseppet sem zavarta, jött középen, mintha három sáv lett volna. Előzött - a szembejövők ellenére - majd előzött volna tovább, de ebből majdnem tömegbaleset lett, az egész sort vészfékezésre kényszerítette, ugyanis ott van középen táblákkal elkerítve, ahol sérült a híd, és 40, majd 20 km/h sebességkorlátozás van (a hídon végig amúgy 60-as). Ő ebbe majdnem belerohant, a sokeszű.

A Jaguar és a Mini nem magyar rendszámú volt, egy helyről származtak, de nem volt időm leolvasni a rendszám széléről a felségjelzést, a rendszámkezdet WI volt, majd némi szünet után folytatódott (az biztos, hogy nem román és nem bolgár). Nem tudom összetartoztak-e a Porschéval, de nagyon nem akartak lemaradni. Versenyeztek volna?

 

(Még a 4-esen szórakozásból számoltam a románokat, 50 autóból kb. kétharmada román volt, igaz vasárnap délután, szombat délben sokkal több. Főként olasz rendszámmal. Brrr.)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr863132207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gsanyi 2011.08.09. 21:31:45

Én is arrafelé közlekedek.
Egyszer ugyanígy az algyői híd előtt elmentem egy teherautó mellett, majd még szép kényelmesen kihúzódtam a külső sávba. Ment előttem egy Daewoo, de nem akartam izmozni vele, inkább belassítottam mögé. Látom közben a tükörben, hogy egy Audi előzi a teherautót, és feltűnően gyorsan járt le-fel a lámpája. Az a hideg kék xenon...
Engem még lazán megelőzött a kanyarodósávban, ám a Daewoonak már elég nagyot kellett fékeznie, hogy be tudja engedni maga elé még a figyelmeztető bója előtt. Német rendszáma volt.

Az a 20-as korlátozás egyébként vicc...
Sose tartom be, de mindig tartok tőle, hogy mérnek. Amúgy is szeretnek, csak Algyő és Vásárhely közt van 3 hely, ahova rendszeresen beállnak.

Vegaaa 2011.08.16. 16:02:42

ingázó román cigányok, nem kérdés. német, olasz és lengyel kocsikkal. a WI és egy kis szünet nagy valószinüséggel varsói rendszám. sajnos nagyon ismerem ezeket az arcokat, mert a szegedi Cora-ban dolgozom, amelyben fekvése miatt igencsak felülreprezentáltak ezek a füstös újgazdagok. ma délután is jaszkarizott a parkolóban egy német rendszámú bálnamercivel az egyik fuxos, csak rábaszott mert a határőrök is hozzánk járnak vásárolni. na nem gondolod tán hogy a villogóra megállt a csávó, padlógázzal menekült a Hosszú utcán. volt elötte egy furgon amire hiába dudált, így inkább kikerülte az igencsak kátyús útpadkán. nem sokon múlott hogy beleszálljon az egyik udvarba nettó százhusszal. nemtom mi lett a sztori vége, de remélem hogy vagy elkapták vagy csak magát nyirta ki valamelyik út széli oszlop segitségével. szóval az ilyenek nem jönnek zavarba igazából semmitöl, aztán ha baj van még nekik áll följebb. nem kell bemutatnom szerintem:)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.08.16. 21:28:27

@Vegaaa: Megnéztem wikipédián, tényleg varsói lengyel lesz a WI. A Cora parkolóban a románokat szoktam rendszeresen látni bemenni a behajtani tilos végén. Esküszöm, ezek úgy közlekednek, mintha náluk nem lennének táblák, közlekedési szabályok meg jogsi. Melyik ökör vette fel ezeket a lótolvajokat az EU-ba?

Vegaaa 2011.08.30. 22:38:01

@bonifac: nem tudom már melyik müsorban hallottam, de nagyon találó: "a románok szekérröl váltottak M-es bmw-re, mégis mit vártok."
amikor ezek a rohadtak (már elnézést) csatlakoztak, akkor esett le hogy cca. 20 éves késésben vannak. ők most tartanak ott hogy külföldröl behozott használtautó biznisz. anno dumáltam egy olaszba emigrált albán sráccal (ö volt az egyetlen aki tudott angolul...) és rákérdeztem hogy mi az oka annak, amit a közutakon látok a balkáni népektöl. állitása szerint ezek a tipikus újgazdag köcsögök, agyuk nulla, és eléggé cigányok, akik zöldutat kaptak (némethonban külön negyedeket alakitottak ki). énis ezt mondanám, de nálam egy sokkal tapasztaltabb ember fejezte ki igy magát...
süti beállítások módosítása