Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Kis kocc, nagyobb dugó

2012.05.18. 16:46 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged rendőr gumi kresz

Ma délután negyedöt körül történhetett. A belvárosi hídon az Oskola utca felől, a hídra felhajtó sávban belement egy (sárgás)ezüst Hyundai i30-ba egy szürkéskék Peugeot 207.

Mire én odaértem - biciklivel - az autósor végig állt az Oskola utcán, a Somogyi utcán, és bele sem merek gondolni meddig a Kelemen utcán. Szép nagy dugó volt na. Mert ugye így nem igazán tudtak felkanyarodni a hídra.

A Hyundai sofőrje, festettszőke nő, tízévesforma kislánnyal egy gyerekülésben ott állt a kocsi mellett, és nyomogatta az okostelefonját. A Peugeot utasa és sofőrje, egy nő és egy fiatalabb fickó próbáltak türelmesen unatkozni.

Felbukkant volt tanárom is (valamelyik dugóban álló autóból, jogász, prof, nagy agy, szevasz Zoli), kérdezte a Peugeot-os nőt, hogy mi van, elismerték a felelősséget, a nő mondja igen. Adjanak betétlapot meg névjegyet. Itt van kitöltve, erre a nő. Akkor meg? Hát a Hyundai-os csaj mindenáron rendőrt akar hívni.

(A Hyundai-on kicsit gyűrött volt a csomagtérfedél alja, a Peugeot első lökhárítója megzúzva, rendszám kajla. Semmi vészes/mozgásképtelenné tevő egyiken sem, persze a javítás pár százezer simán lehet.)

Mikor átértem a Stefániára, akkor gyalogolt fel két rendőr hozzájuk. Az autósor már dudált, unták nagyon.

Azt nem vitatom, hogy rendőrt hívni sok esetben célszerűbb, mert utólag sokan letagadnak mindent. Talán én is megtettem volna.
És persze ilyen esetben mindig a hátsót hozzák ki bűnösnek, mondván, nem tartotta be a követési távolságot.

Bennem azért bujkál a kisördög. Elnézve a Hyundai feltűnően lapos gumijait - szemre MINIMUM fél barral kevesebb volt bennük az előírtnál - én mernék fogadni, hogy a Hyundai-os csaj gurult rá a Peugeot-ra mert nem tudta az ív emelkedőjén megtartani a kocsit. (A lapos gumikért én nagyon szigorúan büntetnék, ezért álljon itt a rendszám is: LNZ-106.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr634524623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása