Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Pénzbehajtás - biciklisszívatás

2012.05.25. 23:57 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged rendőr bicikli kresz

Ma gurulok haza az Oskola utcán, és lám kint vannak a rendőrök, és büntetnek. (Nem biztos, de megállítják a kerékpárosokat, papírokat kérnek, szigorúak. Gyorsan leléptem oldalt, nem csíptek el.) Miért is?

A rendezvények miatt legalább szerda óta kint van a Somogyi és Oskola utca kereszteződésénél a tábla, hogy "Kerékpárút vége", és "kérjük a tisztelt kerékpárosokat, hogy a rendezvény területén tolni szíveskedjenek kerékpárjaikat".

Az egésszel három bajom van.

1. Ilyen szép hosszú szövegű közlekedési tábla NINCS. Mondhatom rá, hogy kabbe. A rendőrnek is. Miért nem lehet kitenni egy "Gyalogos övezet" táblát? Az egyértelmű, az köznyelven a sétálóutca. Az azt jelentené, hogy bringával tilos. Kész.

2. Aki az Eötvös utca (Dugonics tér) felől jön biciklivel a kerékpárúton, keresztül a Kelemen utcán, az nem tud az egészről semmit, oda ugyanis nem raktak ilyen táblát. Csak aki az Aradi vértanúk tere vagy az Oskola utca felől jön, az látja.

3. Több napja kint van a tábla. Első reggel lassítottam, elolvastam. He? Milyen rendezvény? Nincs is semmilyen rendezvény, sehol senki, se munkás, senki. Akkor minek toljam?
De még ma is ez volt, az Oskola utca (mert most már a Roosevelt tértől volt lezárva végig) töküres, az egész úttest kong az ürességtől - kb. négy körül jártam arra - , de azért toljam. MINEK? Értelmetlen, felesleges faszkodás.

Majd szombaton, amikor tele van sétálgató gyalogosokkal (hídivásár), akkor lehet büntetni, az jogos. De addig?

 

Ja, az autósok is szívtak, nem tudtak a lezárásról, kanyarodtak volna a Somogyi utcáról balra, de nem lehetett. Volt is dugó rendesen.

Éljenek a rendezvények a belvárosban! Szívassuk a közlekedőket!

Akartam berakni egy térképet, de minek, csak meg kell nézni a tavalyit.
Egy, kettő, három.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr664546822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása