Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Meddig megy még a hülyítés?

2014.07.25. 10:11 | bonifac | 3 komment

Címkék: bicikli kresz gyalog zebra delmagyar meddigmegyahulyites

Ez elképesztő:
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/zebran_tekerni_tilos/2391386/

Az egész cikkben javarészt igazságok vannak, de a legtöbbjük azonban logikai kapcsolat nélkül. A lényeg, ami pedig tényként van beállítva, az teljesen megalapozatlan (értsd: KRESZ hivatkozás hiánya, ami végül is aprócska, lényegtelen információmorzsácska, ugye?!).

"Zebrán tekerni tilos! - Hajtva tilos, tolva szabályos" - ez pl. nettó kitaláció. Csúsztatás. Hazugság.
Semmi bizonyíték, semmi jogalap. Meddig próbálják még sulykolni ezt az alaptalan ökörséget?

A zebrán a kerékpáros balesetek azért történnek, mert a bringások nem adják meg az elsőbbséget az autósoknak. (Az ugyanis a zebrán csak a gyalogosnak van, a biciklisnek nincs.) Ebből semmilyen módon nem következik, és nincs is benne a kreszben, hogy a zebrán tilos volna áttekerni. A kerékpáros számára lényegében olyan, mintha nem is lenne a zebra.

De erről már leírtam részletesen mindent, így becímkéztem az összes ilyen posztot "meddigmegyahulyites"-el, hogy könnyű legyen megtalálni őket. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr776543143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.08.01. 07:56:10

És még rátesznek egy lapáttal. www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tolni_kell_a_biciklit_a_zebran_szabalyt_sert_aki_atteker/2392202/ A rendőrség azért is ismételgeti a légből kapott hülyeséget, miközben továbbra is képtelen azt alátámasztani/bizonyítani/indokolni, ráadásul félrevezetéssel vádolja meg a kerékpárosklubost. Ez totál abszurd, siralmasan röhejes. Semmi szakmai indoklás, semmi racionális magyarázat, kresz hivatkozás, csak repetitív agymosási próbálkozás. "A rendőrség és a szakmai szervezetek álláspontja egyértelmű. Szabályosnak az tekinthető, ha a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpáros tolja a járművét." DE MIÉRT? CSAK? Ja, ez alapján hosszában is tolni kell, ugye, okosok? (Pontosan ugyanannyira indokolt az is.)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.08.01. 14:09:13

Hogy ne csak az én véleményem álljon itt: www.minimalmass.hu/zebra
süti beállítások módosítása