Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Két kerékkel kevesebb

2015.05.21. 13:15 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged bicikli kresz gyalog zebra

Miért gondolják a gyalogosok, hogy ők nyugodtan mehetnek ott, ahol a bringások? Folyton azon verik a nyálukat sokan, hogy a járdán bicikliznek, bezzeg a másik oldalt nem nézik.

A belvárosi híd lábánál - bár lassan talán két éve tilos - mindig találkozom gyalogossal, csak jön át a legnagyobb természetességgel, és csak néz értetlenül, látom a fején, hogy nem érti, miért anyázzák, amikor miatta mennek egymásnak a biciklisek, mert nem férnek el (akkor is nehezen férnének el, ha ő nem lenne ott) és még ő van felháborodva, hogy nem hagyják átmenni. Pedig zebra sehol, a lámpa maszkjában is csak kerékpáros van, de azt bezzeg észre sem veszi. (Festeni kéne a lámpához egy nagy feliratot: HOL A ZEBRA? vagy hasonló.)
Dettó ugyanez a Dugonics téren, ahol több, mint egy éve a Petőfi felé kivezető szakasz már nem osztott gyalogos-kerékpáros, de azért ott ténferegnek, és nem értik, miért csengetek.

Csak nem a sok közös gyalog-kerékpárút építi le a gyalogosok agyműködését? És melyik volt az a debil, amelyik összemosott két eléggé különböző közlekedésnemet, hogy elég egy betoncsík kettejüknek közösen, spóroljunk rajtuk.
Pont ellenkezőleg, teljesen szét kéne választani őket. Szűnjön meg minden gyalogbringaút, büntessék a járdán kerékpározókat, de a kerékpárúton sétálókat is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr147469840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása