Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Gyerek és kerék

2017.04.26. 18:01 | bonifac | 1 komment

Címkék: család állam újautó

Vezetőnk mondotta még korábban, hogy x gyerek és x kerék (meg szoba is volt, de az most nem vág a témába).

Már három gyerekkel sem könnyű megfelelő autót találni (hátsó ülés szélessége és kialakítása), na de mi van, akinek több van?

A magyar ugye fogy.... Az autók életkora meg nő... Hogyan lehetne ezen egyszerre segíteni?

Pl. úgy, hogy megfelelő új nagycsaládos autók vásárlása esetén az állam elengedné az ÁFÁ-t. Sőt, neadjisten a regisztrációs adót is.

Egy nagycsaládnál (4 gyerek és afelett) azért az érthető, hogy szeretnének egy autóval utazni. És azt is be lehet látni, hogy sok hétüléses egyterűbe ugyan be tudok ültetni 7 embert, de a csomagjaikat már nehéz volna.

A Honda FR-V-t és a Fiat Multiplát (a két hatülésest, megfelelő méretű csomagtartóval) már nem gyártják.

Természetesen lehet választani a rengeteg kisbusz közül (furgonok 7-9 üléses személyszállító változatai), de azok nagyok, drágák, sokat fogyasztanak.

Ami kisebb, az is teherautó alapú, de mégis személyautósabb. Pl. a Nissan Evalia, a Ford Grand Tourneo vagy a VW Caddy Maxi. Elfér a nagycsalád és a csomagok is. Ha az állam elengedi a neki fizetendő adókat (egy nagycsaládnál mindig van mire költeni), az a fenti típusok esetében kb. az ár egyharmadát jelentené. Sok nagycsalád esetében ez járható módja lenne annak, hogy ne lepukkant furgonokban vagy két autóval közlekedjenek.

Ha olvassátok ott fent, hajrá. Az ötlet szabadon felhasználható. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr3112456599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása