Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Zöldség

2017.09.15. 21:02 | bonifac | 3 komment

Címkék: hibrid zöld

Találkoztam egy Honda Civic-kel a Novotelnél. Ilyennel:

1200px-2001-2003_honda_civic_sedan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy ebben mi a furcsa?

Hát, hogy zöld rendszáma volt. Ami lehetetlen.

Ez a Civic hetedik generációjának négyajtós verziója, amit 2001-től 2005-ig gyártottak. Volt belőle hibrid verzió, de csak 'mild' hibrid, vagyis a villanymotor önmagában egyáltalán nem tudja hajtani az autót, nemhogy minimum 50 km-en át (ahogy a zöld rendszám elvárásai között szerepel).
Ezt még a nyolcadik generációs verzió sem tudja, csak szabadonfutó üzemmódban, ebben az időben a Honda hibridjei az Integrated Motor Assist (IMA) fantázianéven futottak, vagyis a villanymotor vagy csak besegített, vagy indítómotorként funkcionált.

Vagyis ez a Honda Civic érthetetlen, hogyan kaphatott zöld rendszámot, valaki nagyon nem értett hozzá, és/vagy a tulaj szerzett valami hamis (idegen nyelvű) igazolást, ami alapján szabálytalanul kapott zöld rendszámot.

Na ezért sem akarok zöld rendszámos autót. (Pedig hibridben gondolkozom.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr6012867966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2018.04.07. 08:51:32

Láttam Szegeden, az Űrhajós utcában egy Fiat 500-at zöld rendszámmal (PAV-910?). Először arra gondoltam, hogy annak vajon mije elektromos, a napfényteteje? Aztán utánaolvastam, és létezik Fiat 500 Electrica, de ez szerintem nem az volt. (Érdekes lenne panelban tölteni, ha nincs garázsa.) Legközelebb lefotózom.
Magyarországon lassan már egy villanyborotva is kaphat zöld rendszámot.
süti beállítások módosítása