Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

A gyalogosokat is megbüntetik, ugye?

2017.10.04. 10:25 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: gyalog zebra

Rendszerint a bringásokat szokás szidni, hogy nem ismerik a KRESZ-t, pedig szerintem valószínűleg sokkal több kerékpárosnak van jogsija, mint gyalogosnak. De a gyalogosnak ugye mindent szabad, mert ő általában szenvedő alany.

Péntek délutáni csúcsforgalom, négysávos úttest (Felső-Tiszapart). A Hajós utcánál három gyalogos úgy döntött, hogy átkelnek. Nem, zebra nincs. (Kb. ötven méterrel odébb van egy.)

De ez őket nem zavarta. Szépen átsétáltak (két, ötven feletti hölgy, és egy huszonéves sérültnek tűnő fiatal lány), a forgalom jobb híján megállt, és még csak nem is dudált senki.

Mikor átértek, az elöl álló furgonos padlógázzal, kipörgő kerekekkel indult. (Érthető módon azért kicsit ingerült volt.) Erre a két idős hölgy felháborodva fordult egymáshoz, hogy "mitképzelez", és hogy "hogyeztmostaztánmirefel". És még ők szidták a "pofátlan autósok"-at.

Úgy tűnik, már elég szenilisek, hogy ne emlékezzenek a fülesre, amikor kislánykorukban kiszaladtak az úttestre. Vagy nem kaptak?! Hát pedig rájuk férne. Akár most is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr3712927047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása