Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Bírság és büntetés szigorítások

2008.01.04. 20:57 | bonifac | 2 komment

Címkék: rendőr kresz

Ezzel van tele minden. Több büntetőpont, lassabb elévülés, és közterületfelügyelők is adhatnak büntetőpontot tilosban parkolásért. (Aha, mint a Centrumosok, mi?)

Szerintem semmi értelme. Az eddigi szabályokkal sincs semmi baj, a BETARTATÁSUKKAL van. Én is tudnék Szegeden mondani egy tucat helyet, ahová ha kitelepülnének a rendőrök, vagyonokat kaszálhatnának. De ilyen főutakat is tudna mondani mindenki. Vagy hányszor látok eszméletlen dugókat okozó, tilosban megállókat csak Szegeden, és szinte nincs olyan nap, amikor ne látnék sötétben teljesen kivilágítatlanul közlekedő ostoba barmot (pedig nem sokat vagyok az utcán egy hétköznap). Ezeket mikor állítják meg a rendőrök?

Vagy ki látott már valaha rendőrt megbüntetni kézből telefonálásért, vagy országúton nem használt tompítottért? Ők maguk is gyorshajtanak és kézből telefonálnak, akor mit várunk. (Erre később még visszatérek.)

Spontán (értsd a forgalmi helyzet által hirtelen megkívánt helyzetben) intézkedő rendőrt nem is láttam még. Csak kiszállnak valahová, és lesik a 60-at 10-zel túllépőket. Ennyi. Miért nem erednek szabályszegők után csak úgy?

Nem a szabályokon kellene szigorítani, hanem erőteljes rendőri jelenlét kéne, és büntetni agyba-főbe. Lehet halálbüntetést is ígérgetni autófeltörésért, vagy sebességhatár legalább 50 km/h-val való túllépésért, de minek, ha úgysem büntet érte senki.

Azzal jönnek most, hogy így több jogsit vesznek el, és az milyen szigorú. Aha. A legtöbb jogsiját vesztett köcsög simán megy tovább jogsi nélkül. Meg hány suttyó okozott már balesetet jogsi nélkül.

Először is szigorú börtönbüntetés kellene jogsi nélküli vezetésért, felfüggesztett meg próbaidő nélkül. A fiatalkorúaknak is!

Másodszor meg legyen már a börtön szar hely. Ne legyen már TV, DVD, mozi, meg anyámkínja. Legyen újság (persze nem Blikk, meg Kiskegyed), hanem napilap, meg HVG, aztán lehet olvasni. Legyen már a börtön lényege az, aminek lennie kellene, hogy rosszul érezd magad ott. Adjanak éppenhogy csak elegendő tápértékű, de szar ízű kaját, legyél sokat bezárva egyedül, szauna nem kell, konditerem csak szigorú beosztással, rövid időre, egyébként meg lehet sakkozni.

Harmadszor, el kéne jutni oda, hogy ne csak a kisembert büntessék, hanem a nagy fekete BMW/Mercedes/Audisokat is. Ugyanúgy mint bárki mást. (Az egységes bánásmódnál persze előkerülhetne a cigánykérdés is, de ezt most inkább hagyjuk.)


Alapvetően a legnagyobb probléma a (legyenek akármilyen szigorúak) szabályok betartatásának hiányával az, hogy a becsületes ember (és remélem, hogy még mi vagyunk többen) ha azt látja, hogy a szabály- és törvényszegő rohadék mindent megúszik és megtehet, akkor kétféle módon reagálhat:

1. Ő is elkezd szabálytalankodni, tojni mindenre, mert hát miért ne, ha a másiknak lehet, én nehogy már ne (és itt a legnagyobb bibi a rendőrök szabálytalankodásával, hogy az átlagember azt mondja magának, mirefel van pofája megbüntetni valamiért, amit ő sem tart be, a rendőröknek muszáj volna példát mutatni. De majd még erre is visszatérek). Tehát egyre többen szabálytalankodnak, azzal meg aztán egyre esélytelenebbül szállnak szembe a fenti marha okos törvényhozók.

2. Önbíráskodni kezd. Én is írtam erről, de máshol is lehet olvasni, hogy azért a becsületes autóst még bosszantja a szemét pofátlan, tilosban álló/járó nyavalyás, és legszívesebben ........... neki. Az önbíráskodás pedig hiába nem alap nélküli, de veszélyes, mert előbb-utóbb anarchiához vezet. Újabb zsákutca mindenkinek.



Na, fenti okosok, elég nyilvánvaló, hogy mit is kéne tenni, nem?!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr42285014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közteres 2008.01.06. 20:58:26

Okoska aki ilyen cinikusan írsz4
Jó lenne megtanulni végre: közterület-felügyelő nem = centrumos!
Azok prkoló őrök lés nem tilosban parkolásért bírságolnak hanem meg nam fizetett parkolásért pótdíjaznak!
A közteres hivatalos, személy aki bíraágot szab ki, intézkedik, igazoltat.Olyan mint a rendőr csak éppen a helyi önkormányzat alkalmazottja, - köztisztviselő.
A parkolós pedig egy egyszerű munkavállaló.Ő nem adhat büntető pontokat!Ezt vésd már az agyadba és ne terjsessz hülyeségeket!!!
Bírságoltam már polgármestert, közgyúlési képviselőt, milliárdost, 3 ajtós nehéz fiút (ők szoktak a legnormálisabban hozzáállni) és ilyensértődös kis senkiket is min te.
A rendőr elkapja azt aki mobilozva vezet csak éppen mivel mind egyformák vagytok az illető rögötn pénzt ajánl, nehogy többe kerüljön.Az meg elfogadja mert semmit nem keres hivatalosan.
A felügyelőnek még fegyvere sincsen meg bilincse még is van előállítási joga amit így nehezen tud végrehajtani.Hiába beszél normálisan az intézkedés alá vonttal, az olyan lesz min Te!Rögtön anyázik és okoskodni kezd mit is kéne csinálnia a közteresnek szerinte.
Ahelyett, h megértené, ezesetben Ő maga a hunyó mert szabálysértő volt valami amit tett.
Egy jó tanács: ha elkap valamelyikünk ne ágaskodj és okosíts, inkább beszélj normálisan aakor olcsóbban jössz ki belőle.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2008.01.07. 11:40:14

Közteres: díjazom kendőzetlen véleményedet, és örülük, hogy felvilágosítottál. Dehát én csak vidéki sudribunkó vagyok, nem fővárosi sértődős senki, ezért nem ismerhetem az ottani helyzetet, maximum a sok "rágalmazó" blogbejegyzésből.

Bárcsak mindenki úgy nemválogatna, mint te, de ez sajna nem így van.

Valóban cinikus vagyok, és nem vezetek mobilozva. Lásd: vezetek.blog.hu/2007/08/09/bunkofon


Ebben meg nagoyn is egyetértünk: vezetek.blog.hu/2007/12/04/tisztazzuk_1
süti beállítások módosítása