Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Moderációs elvek

2008.08.08. 08:08 | bonifac | Szólj hozzá!

Egy posztban moderáltam igazán eddig, de hogy egyértelmű legyen, felsorolom, milyen okokból törlök kommentet.

1. Trollkodás a tágabb értelmében. Témához nem kapcsolódó, provokatív megjegyzések, egyszavas, értelmetlen "beböfögések", spam linkek bekommentelése.

2. Nem megfelelő hangnem. Anyázás, sértegetés, személyeskedés. Ha nem tudsz kulturáltan hozzászólni, ne tedd, vagy várj pár percet, míg lehiggadsz. Tartalomért nem moderálok, bármi is legyen az, feltéve, hogy kulturáltan, normálisan, érvekkel szólsz hozzá.

3. Ezért biztos kapok, mert máshol pont az ellenkezője a divat (sajnos): Katasztrofális helyesírás. Én úgy vagyok vele, aki nem tud írni, ne írjon. Nem kötelező kommentelni. Tanulj meg előbb helyesen írni, tiszteljük meg egymást és anyanyelvünket ennyivel, hogy nem saját nyelvet alkotunk, aztán majd csak megértik valahogy. Tudom, ez egy szubjektív pont, de sajnos ez van. Ennél én döntöm el, mi elfogadhatatlan.
A helyesíráshoz tartozik a központozás hiánya is, vagy a csupa nagybetű, akár a sok felkiáltójel is.

4. ÉS a funkcionális analfabétákat is ki fogom moderálni, mert idegesítő, ha egyértelműen leírt dolgokat nem fognak fel, és csak ismételten az ellenkezőjére hivatkoznak. Nem fogom - és másnak se kelljen - újra meg újra nekik reagálni, hogy "olvasd már el figyelmesen újra". Aki olvas, de nem érti meg, nem fogja fel és úgy kommentel folyton, azzal úgysem lehet normálisan vitatkozni, ő "write-only" módban van, csak fáraszt mindenkit.


A fentiek természetesen nem egy komment után értendőek, rugalmas vagyok, és egy darabig türelmes is (kivéve az 1-es esetben). Alapvetően nem szeretnék és nem akarok moderálni, de ha muszáj, akkor ezek szerint. Kitiltani valakit meg csak abszolút végső esetben fogok.
 

Köszönöm, hogy elolvastad.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr743217393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása