Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Közveszélyes, de kit zavar?

2017.01.23. 11:00 | bonifac | 1 komment

Címkék: tél gumi

fenykep-0542.jpgEzt a kopott nyári gumit ma reggel fotóztam -8 fokban, de az elmúlt hónapban bármelyik reggel lefotózhattam volna, -14 fokban is ezzel járt.



fenykep-0543.jpg

A gumi nemcsak nyári és meglehetősen kopott, de 9 éves. Michelin Energy Saver, és ezek voltak a gyári gumik az autón, amit 2006-2009 között gyártottak. (A DOT alapján 2008 év elejiek.)

A sofőr valószínűleg egy tanár. Aki a jövő nemzedékéért felelős. (Az autót minden reggel egy iskola előtt látom parkolni.)

És valószínűleg . (A szélvédőn belül megvan az ellenőrzési lista matricája, AAA autó - jézusúristenszűzmária - az alsó felét letépte, de a fenti nem zavarja, pedig kb. 20x10 cm.)

És akkor kérdezem én, ha egy ilyen belémcsúszik, mert nem tapad, nem áll meg, nem arra kanyarodik, amerre szeretné, akkor szétverhetem az autóját? Ha már egyszer ő, vegytiszta ostobaságból, "leszarom" hozzáállásból összetöri az enyémet?

Vagy ha elgázol valakit, akkor annak a családja jogosan veri agyon? Vagy megússza pénzbüntetéssel, pár hónap felfüggesztettel?

És vajon hányan vannak még ilyen közveszélyes idióták, akik büntetlenül járnak mínusz tizenfokban kopott kilenc éves nyári gumikkal? És ezt miért tehetik meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr612148019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2019.01.08. 11:42:36

Hihetetlen, de 2018-2019 telén végre lecserélte. Négyévszakosra (Barum Quartaris, ami nem a legjobb, de az eddiginél sokkal jobb).
süti beállítások módosítása