Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Tudatlanság 2.

2007.12.14. 12:21 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: kresz

Még egy "sorozatba" belekezdtem. Megpróbálom összeszedni azokat a KRESZ szabályokat, amelyeket merő tudatlanságból nem tartunk be. Nem szándékos bunkóságból, hanem ezeket egész egyszerűen nem tudjuk, mert nem figyeltünk, nem érdekelt, elfelejtettük. Tehát ezek nem a parkolok a Megállni tilos tábla ellenére, vagy behajtok az egyirányú utcába a tilos irányból, azokat mindenki tudja, hogy szabálytalankodik. (Aki meg nem, és szarik rá, azt lőném is főbe.)

(És ezeken kívül vannak még olyasmik, amelyek nem szabálytalanságok - nem tiltja a KRESZ - de iszonyú nagy bunkóságok. Ha csak 10 méterrel parkolnánk odébb, vagy nem úgy ahogy, már nem is nézne mindenki bunkónak. De ezekről majd valamikor máskor.)


Lássuk a KRESZ szerint:



41 §. Várakozás. (Dőlt betűkkel kommentálok, illetve linkelek. A kiemelések sajátjaim, nem az eredetiek.)


(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

b) lakott területen kívül főútvonal úttestjén; (Ezt bevallom én sem tudtam, de józan eszem van annyi, hogy úgy állok meg, hogy lehúzódjak, nehogy valami istenbarma belémjöjjön)

 

43 §. Magatartás a gyalogosokkal szemben.

(3) A kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett  meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének a megsértése nélkül megteheti. (Ehhez sem kéne tudni a KRESZ-t.)



45. § Az álló járművek kivilágítása

(1) Az úttesten álló járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani, kivéve, ha
- közvilágítás van
- vagy a járművet egyéb külső fényforrás kellően megvilágítja. (Tehát azt a nyamvadt helyzetjelzőt úgy kéne hagyni, de a vészvillogó is sokat segít ráadásul.)

(2) Álló járművön - a forgalmi okból megálló járművet kivéve - tompított fényszórót csak erős ködben vagy sűrű hóesésben szabad használni; távolsági fényszórót, ködfényszórót használni tilos.


Folyt köv.
(Ötletek jöhetnek ide is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr92255468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása