Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Bunkópestiek

2012.03.04. 20:02 | bonifac | 2 komment

Címkék: busz szeged tahó

Ma 11 óra körül, 76-os busz, Szentmihálytelek felé. A Petőfi sgt-n egy megállóban felszállt egy vak férfi (bottal), egy asszony, meg két srác. Az egyik srác vezette a férfit, a másik leghátul jött. A sofőr elsőajtózott, érthető módon, alig voltunk a buszon. Nem is volt vele senkinek baja. Addig.

Ezek csak felszálltak, és mentek befelé, de a sofőr megállította a legutolsó srácot, hogy a bérletét megmutathatná. Az elővette, megmutatta, erre az elöl a vak férfit vezető srác elkezdett hátrafelé óbégatni (beszélt, csak olyan hangerővel, hogy a buszon mindenki tisztán értette), hogy "mitakarez", "kinekképzelimagát", "mindenbékávésilyenbüdösparaszt" (sic).

Majd leültek mind a négyen, de fennhangon tovább fröcsögtek legalább tíz percig, hogy büdös paraszt, meg mit képzel ez, bunkója. Meg hogy pesten ilyet nem kell, piha. (A békávézás már eleve árulkodó volt.)
Aztán az asszony kicsit halkabban magyarázta az egyik srácnak, hogy "SZKT", Szegedi Közlekedési Társaság.

Kedves bunkó pestiek! Szegeden vagytok. Itt a sofőrnek joga van ellenőrizni a jegyet/bérletet, tetszik nektek vagy sem.
Ez itt nem BKV. Még csak az kéne. És Szeged nem Budapest. Még csak az kéne.
A ti fajtátok miatt általánosítok én is, hogy "bunkópestiek". T mit képzeltek, kik vagytok, hol vagytok, minden úgy van mindig, ahogy nektek tetszik, ti megszoktátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr144288852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szamáry 2012.03.07. 10:36:52

Pestiként szeretném jelezni, hogy
1. nem minden pesti bunkó, ahogy nem minden vidéki paraszt
2. elég sok járaton már tavaly is elsőajtózás volt Pesten is, idén ezt továbbiakkal egészítették ki, így elég sok elsőajtós járat van.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.03.07. 14:08:33

@Szamáry: 1. Tudom. Elnézést az általánosításért, de ez így jött ki.
2. Ők arra nem járnak biztos. :-)
süti beállítások módosítása