Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Végképp nem értem

2017.10.03. 15:19 | bonifac | 2 komment

Címkék: kresz gyalog zebra meddigmegyahulyites

http://index.hu/belfold/2017/10/03/mentos_gazolas_zebra_vademeles/

"a zöld jelzésen elinduló kerékpározó fiatalkorút. A fiatal fülében fülhallgató volt, azon zenét hallgatott, nem nézett körbe, így nem vette észre a mentőautót."

Folyton azt a baromságot tolják, hogy zebrán nem szabad kerékpározni. (Ami ugyan hülyeség, de való igaz, hogy a zebrán elgázolt kerékpáros hibás, mert nem adott elsőbbséget.)

Erre most ez. Nem elég, hogy zebrán kerékpározott (bár zöld jelzésnél), de zenét is hallgatott, hogy nehogy hallja a közlekedés zaját. Ami önmagában pont azért veszélyes, gyalogosnak, bringásnak, autósnak egyaránt, mert pl. nem hall meg egy mentőt/tűzoltót.

És még a mentőst is elítélik. Akkor most már lehet zebrán kerékpározni? Vagy csak ha zöld és bedugom a fülem?

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr5312924595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2017.10.04. 08:25:45

Én nem tudom megítélni, hogy hibás-e a mentős, ez legyen a bíróság dolga. Abban egyetértek, hogy a lány hibázott. Ugyanakkor azért hozzáfűzném az alábbiakat:

1) Ez csak vádemelés. Várjuk meg az ítéletet.
2) Egy közlekedési baleset nem csak "egyik hibás - másik vétlen" felállásban történhet meg. Lehet mindegyik fél is vétkes.
3) Érdemes megnézni a helyszínt gugli street view-n. Látható, hogy azon a zebrán rutinszerűen bringáznak át a helyiek. Meg az is, hogy jól belátható (bár ez nyilván függ attól, honnan érkezett a bringás és honnan a mentős).
4) Szerintem a vádemelés annyiban jó "üzenet", hogy hangsúlyosan figyelmezeteti a gépjárművezetőket arra, hogy bizony a zebrát fokozott figyelemmel és ővatóssággal kell megközelíteni. Ez még egy mentősre is vonatkozik, másokra még inkább.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2017.10.04. 10:29:34

@promontor: Erről a bedugott füllel közlekedem-ről van egy elméletem. De erről majd lesz egyszer külön poszt.
süti beállítások módosítása