Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Bunkofon

2007.08.09. 13:31 | bonifac | 5 komment

Címkék: tahó

Nem igazán értem a vezetés közben kézből telefonálókat.

A kocsiban ez nem presztízs, kintről nem látszik a telefon.

A vezetékes headset pár száz Ft, a Bluetooth-os pár ezer. Szóval tényleg aprópénz manapság. Nem futi, mi?

És nemcsak biztonságosabb, hanem SOKKAL kényelmesebb is. Aki próbálta, rájön. (Persze aki a létező legolcsóbb headsetet veszi, ne panaszkodjon, hogy egy idő után nyomja a fülét.)

De nehéz is felfogni ám, hogy fél kézzel a telefont fogva (esetleg SMS-t írva - gratulálok az abszolút csúcsbarmoknak hozzá!), fél kézzel kormányozni, sebességet váltani, indexelni veszélyes. Főként városban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr87135192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cuebler 2007.08.10. 21:05:11

szóval bunkofon... azért ehhez hozzátenném, hogy aki rágyújt/dohányzik vezetés közben, semmivel nem jelent kisebb rizikót. most ismerkedem a blogoddal, kellemes és nyersen őszinte. az, hogy adandó alkalommal a rendszámot is közlöd, külön tiszteletre méltó. személyiségi jogot szerintem nem sértesz vele, mivel általában az ilyen bunkók úgyis a közeli - és valószínűleg oly sokat emlegetett - hozzátartozókra hivatkoznak, amikor fényképet kapnak...
mostanság kevesebbet vezetek, az én "terepem" dél-dunántúl, sokat koptatom a hírhedt komlói utat is... én kocsikerékkel, mások viszont bőrruhával vagy nagy melegben anélkül :D
alapvetően gyorshajtó vagyok (ezért biztosan haragszol), de nem okoz lelki fájdalmat a defenzív vezetés. mobiltelefonálni azért nem szoktam :)

cso zsi 2007.08.11. 08:53:36

Rühellem a kézből telefonálókat, mert nem marad kezük az irányjelző használatára, a sebességváltó az mégiscsak neki fontos.
Sajnos komoly luxuskategóriájú autó(so)knál figyelhető meg, hogy a kihangosító/headset az már nekik is luxus.
Mondják, hogy nem is a kézben tartott telefon, mint inkább a beszélgetés, és annak témája a figyelemelvonó.
Teljességgel igazat adok, fordult már elő velem is, hogy menet közben hívtak egy problémával, aminek a megoldása talán nem 130-160 között előzés közben a legalkalmasabb.
Tegnap a Hungárián sikerült utolérnem egy kis Opelt.
Kissé imbolygott a felfestések között.
Nem telefonátlak benne.
Viszont a négy hölgy beszélgetett, a sofőr hátranézegetett a hátul ülőkre a szemkontaktus miatt, néha gesztikulálva magyarázott.

Maxi 2007.08.11. 12:23:18

Azt hiszem, angolok csináltak egy kísérletet, amelyen két csapat ment végig egy vezetéstechnikai akadálypályán. Az egyik csapat 2 sör után, a másik csapat színjózanon, KIHANGOSÍTÓS telefonon beszélgetve. Utóbbiak többet hibáztak. (az ittas vezetés számomra is elfogadhatatlan, de az összehasonlítás érdekes és elgondolkodtató!)

cso zsi: kevés luxusautón van index...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2007.08.11. 15:08:17

cuebler:

Meglehetősen antidohányos vagyok, ebben is egyetértünk, de erre még nem volt időm kifejteni (általában valami kapcsán születik egy-egy blogbejegyzés).

A rendszámközléssel úgy vagyok, hogy ez a valóság, én nem hamisítottam meg semmit, miért kéne letakarnom. Ő ott akkor azt tette. Ez van.

A gyorshajtást valóban nem díjazom, bár a legtöbb esetben nem ez magában a probléma, hanem a vele társuló erőszakosság és türelmetlenség okoz veszélyhelyzetet.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2007.08.11. 15:10:29

Maxi:

Én csak egy olyat láttam, ahol az egyik csoport ittas, a másik pedig kialvatlan volt. Mindkettő alkalmatlannak bizonyult a vezetésre.

Azt egyébként kimutatták, hogy a telefonálásban az a veszélyes, hogy elvonja a figyelmet a vezetésről. De a fél kéz lefoglalása erre erősen rátesz egy lapáttal!
süti beállítások módosítása