Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Tízórai egyveleg

2007.08.14. 12:54 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged bicikli tahó

Gázolás Live! Ezt láthattam premier plánban Szegeden ma délelőtt a Stefánián. Fekete Seat Cordoba, "sportos", ezt láttam egy korábbi kanyarban, megy az autóknak egyirányú Stefánián, majd lassít. Parkolni akar. Közben persze mellett biciklisek mennek (nekik kétirányú). Én is, az autóval egyirányba. Balszerencsés csaj (velem szemben jött) befordulna balra a Cordoba mögött egy kis utcába. De a pasi fogja magát, és rátolat. De úgy, hogy már rajta van a kerékpáron, a csaj meg üvölt szegény, mint a fába szorult féreg. Pasi csak néz ki a fejéből. Hát igen, azért az nem semmi, ha tolatás előtt bele sem pillant a tükörbe. A csaj némi kurvaanyázás után menekül. Nem csoda.


A másik talán még jobb. Dugonics téren keresztülmenő kerékpársáv, parkoló mellett. (Parkoló egyik vége nagy virágládákkal 'lezárva', de azért egy autó szűken még átbújhat.) Az egy dolog, hogy a gyalogosok ott mennek, mint a birkák, a sárga csík nekik van, gondolom, hogy tudják tartani az irányt.

Bordó Mercedes állja el a kerékpársávot, előtte nem sokkal Toyota Yaris, T-betűvel a tetején, oktatókocsi. De a két autó közt még van hely, a Toyota mellett is el lehet férni biciklivel. De ahogy közeledem, látom, hogy egy taxi jönne be - tiltott irány, dehát az kit zavar - a térre. Az oktató úr bepattan Yarisába, hátrébb tolat, a Mercedes felé, egyúttal kijjebb, a szegélyhez közelebb (hogy a taxi átférjen a Yaris és a virágláda között), ezáltal alig hagyva helyet a Mercedes és maga között, lezárva a kerékpársávot. Kipattanva pedig füstölög kopasz haverjainak "mindig a taxisok a leghülyébbek!", akik (lehet, hogy a Mercedes hozzájuk tartozott?!) röhögve nyugtázzák.

(Közben amíg ez történt csak hárman mentünk arra biciklivel, megállva, áttolva a szűk résen a kerékpárt.)

És ő oktat másokat vezetésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr83139736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása