Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Kilenc (vissza)

2007.10.24. 13:58 | bonifac | 7 komment

Címkék: tahó villogás

Hódmezővásárhelyen keresztül egy lámpánál állt be mögém egy fehér Mercedes A, benne egy fehér dzsekis törpekopasszal meg a csajával (a Shell kúttól indultunk mindketten, azért tudom, elég nevetséges volt, biztos a csajáé a kocsi). Rámvillogott, azóta sem tudom miért. Kiszállni nem volt kedvem, esteledett, fáradt voltam, meg talán be is pánikolt volna, ha kiszállok és hátrasétálok, pedig tényleg csak az érdekelt volna, hogy miért villog.

Ha netán azért, mert a féken álltam, és annyira zavarta a fénye, akkor üzenem neki, hogy ezt két okból szoktam:

1. Amióta hátulról jöttek belém piros lámpánál, addig nyomom a féket, míg a mögöttem lévő meg nem ÁLL.

2. Nyomva tartom, mert néha lehetnek olyan apró útegyenetlenségek, hogy ha leveszem a lábam, a kocsi lassan elgurul, és ilyenkor azért 20-30 cm-t odébbmegy, mire észreveszem, ami akkor nagy baj, ha a lámpánál rámállt a mögöttem álló köcsög. (De ha belegurulok, akkor fel lenne ám háborodva, de az eszébe nem jutna, hogy ha nem állna rám, ez nem fordulna elő.) A rámállást különösen utálom lejtős úton. Agyatlanok.

Ha ellenben azért villogott, hogy menjünk már (hárman álltunk a PIROS lámpánál, keresztben valóban nem jött autó, de nem lehet belátni, házak vannak), akkor legközelebb bátran kerüljön ki, és menjen, hátha jön egy magafajta 100-zal keresztben, hogy biztosan átérjen a zöldön. Én nem fogok neki mentőt hívni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr89205943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi Trebics 2007.10.24. 15:52:32

Nincs annál irritálóbb, amikor - különösen sötétedés után - az előttem álló tapossa a féket, és a pótfékllámpája kisüti az ember szemét. A legtöbb autóban kell lennie kéziféknek. Csak megjegyzem.

AlexHerceg 2007.10.24. 16:00:07

Gyors vélemény:
1.utálom a lámpánál az amúgy is álló helyzetben lévő kocsinál fékpedálba taposó sofőröket.
2. van kézifék
szubjektív vélemény volt, ahogy a tied is:)
U.i a villogással én sem értek egyet-az parasztság.

AlexHerceg 2007.10.24. 16:02:44

...pedig nem beszéltünk össze...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2007.10.24. 16:26:52

Gyors válasz:

1. Azt ne mondjátok, hogy ti minden piros lámpánál behúzzátok a kéziféket.
2. Nem tudom, hogy azért villogott-e, ez az egyik feltételezés mindössze.
3. Ha nem piros lámpa, hanem pl. emelkedő vasúti átjáró, természetesen kéziféket húzok, a fene tapossa félórát a féket.
4. Egy másik hasonló blogon olvastam, hogy egy zseniális hölgyemény azért zúgott bele az álló kocsisorba, mert mint később mondta, nem látott féklámpát. Akkor inkább belelépek néha, még ha állok is. Annyit megér.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2007.10.24. 16:27:49

Ja igen, olyan félhét körül lehetett, még nem volt sötét, csak sötétedett.

ihatethisindapassthingy 2007.10.25. 07:42:57

Az igazi Trebics, AlexHerceg: Ööö, ti nagyon sok emberre haragudtok :)Budapesten az autósok 98%-a nyomja a féket (köztük én is), miközben áll a lámpánál, akár sötétedés után is. Részben azért, hogy a mögötted lévő ne menjen beléd, részben azért, mert még egy bejárt útvonalon is lehet gödör vagy bármi, ami miatt szinte érzékelhetetlenül elkezdhet gurulni az autó, részben pedig mert nem fáj semmibe. Engem nem szokott zavarni, sőt: ha valakinek nem ég a féklámpája, sasolom, hogy gurul-e valamerre, hogy még rá tudjak dudálni.

Maxi 2007.10.27. 12:37:58

index.hu/politika/bulvar/ff767/

Nagy összegben fogadnék arra, hogy a baleset (szerencsére) egyetlen válságos állapotban lévő sérültje nem volt bekötve, míg a többiek igen. A vezető szinte biztosan.
Azt azért remélem, hogy a tűzoltók nem nagyon kapkodták el a BMW-s barom autóból való kivagdosását...
süti beállítások módosítása