Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Terminátor

2007.11.01. 12:30 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: gyorshajtás

Maxi (is) volt szíves felhívni a figyelmemet erre: http://index.hu/politika/bulvar/ff767/

Ennek kapcsán - így pont halottak napján - álljon itt egy kicsit durva eszmefuttatás.

Arról már korábban is írtam, hogy épelméjű ember nem azért áll meg egy piros lámpánál, mert ott egy oszlopon ég egy színes izé. Hanem azért, mert az egyik irányban piros azt implikálja, hogy keresztben meg zöld. És nem vagyok hülye, hogy kikanyarodjak egy kereszben lendületben jövő autó elé.

Épp most az épületbe befelé jövet néztem az istenbarmát, ahogy sunnyogott kifelé az egyirányú utcából a tilos irányban. És ha valaki lendületből bekanyarodik (remélhetőleg kukásautó), annak miért kellene számítania arra, hogy ott egy hülye kifelé jön épp?

De elnéztem már a főutat keresztben, mindenféle lassítás, szétnézés (és naná, hogy világítás) nélkül átszelő biciklis suttyó taknyosokat este sötétben (egy szerencsétlen autós elüti valamelyiket, aztán még őt csukják le, és szenvedjen a lelkiismeretfurdalástól egy életen át), vagy ugyanezt körforgalmon keresztül mobiltelefonálás közben, és elgondolkoztam, hogy minek vannak ilyen emberek.

Ha egyszer valakinek fabatkát sem ér a saját élete, ennyire felelőtlen, és szarik mindenre, az minek él egyáltalán? Nem lehetne az ilyeneket - hogy is mondjam finoman - terminálni? Megszabadulni tőlük végleg? Kivégezni, na!

(Persze nem válogatás nélkül gondolom, hanem a megfelelő bűncselekmény elkövetése után.)

Ez most biztos kegyetlennek hangzik, de ha valaki nem becsüli a saját életét (minden jel erre mutat, ha egyszer kétszázzal száguld át piros lámpákon), annak más élete sem fog számítani (mint az látszik is). Tényleg kellenek ilyen emberek?

Lehet mondani, hogy igen, a családjának. És mondjuk egy kisebb városban/faluban milyen élete lesz egy ilyen barom családjának, ha állandóan azt kapják, hogy "a te fiad ölte meg az unokáimat" és hasonlók? Az ilyen állatok a családjuk életét is képesek tönkretenni. Ha nem vagyunk képesek születés előtt kiszűrni az ilyen defektusokat, akkor orvosoljuk később. Úgyis a túlnépesedés fenyeget...

Volna egy másik megoldás is, amely sajnos már szinte kihalt, pedig az egyik legjobb megoldás. Ez pedig a száműzetés. Lehetne pl. egy olyan szigetre, ahol sok jó út van, meg benzinkút is, kaját dobnak le helikopterrel, és ott kellene élnie 5 évet. Ha túléli. De lehetne száműzni pl. Romániába, Moszkvába, Indiába pár évre, hogy visszavágyjon a mi "közlekedési kultúránkba".



De térjünk vissza a racionalitásba egy kicsit. Bár szívem szerint tényleg eljárnék a fentiek szerint, de ez nyilvánvalóan nem menne. Sajnos.

Nézzük az egyszerűbb megoldást. Mi ez a marhaság, hogy elvesszük a jogsiját, meg pénzbüntetés, meg pontlevonás, meg felfüggesztett, meg 3 év?

Hiszen vannak megfelelő kategóriák, csak alkalmazni kellene őket a közlekedési bűncselekmények esetében is. (Szándékosan nem kihágást meg szabálysértést írtam, mert ezek - pl. eszement gyorshajtók - már nem azok.)

1. Ön- és közveszélyes őrült. Bolondokházába vele 10 évre, nyugtatózzák agyon, aztán ha már azt sem tudja, fiú-e vagy zöldség, akkor kijöhet.

2. Tömeges emberölés kísérlete. Amit csinál, az már az. Szabják ki ennek megfelelően a büntetést.


Csak én vagyok túl radikális, vagy tényleg tovább hagyjuk, hogy ártatlanok haljanak meg az utakon pár lelőni való állat miatt?

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr36213437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása