Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Tisztázzuk

2007.12.04. 16:49 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: tahó

Olvasgatom a hozzászólásokat, itt is és máshol is.

Egyszerűen kiakadok attól, hogy egyesek úgy képzelik, és még magyarázzák is, hogy az teljesen OK, hogy a szabályokból csak azt tartják be, amihez kedvük van.

HÁT NEM!

Ne jöjjön senki ilyesmivel, hogy "hát akkor hova álljak?" meg "és most ez kit zavar?" NEM ÉRDEKEL. Magánprobléma. Az, hogy valaki nem ért egyet a szabályokkal, nem tetszik neki egy törvény, az egy dolog. Magánvélemény, rendben van. Nyugodtan hangoztassa is, akár nyilvánosan, ország előtt. Sőt, viheti feljebb, ha van energiája, és ha elég befolyásos, meg is bundázhatja, hogy megváltoztassák, és legyen neki kiskapu (lásd a csak nálunk létező, hihetetlen baromság "üzembentartói" titulust*).  De ettől még be kell tartania!!!


(Ugyanez vonatkozik azokra, akik meg nem ismerik azokat a szabályokat, amelyeket be kellene tartaniuk. SENKIT NEM ÉRDEKEL, hogy ő nem emlékszik, ő ezt nem tanulta.)

Én sem értek egyet a halálbüntetés megszüntetésével. De ettől még nem kezdek bele népirtásba. Pedig bizonyisten, egyesek megérdemelnék. Ha meg lehet így hozzáállni dolgokhoz, hogy "csak ott volt hely" - tipikusan a köcsög tilosban (mozgássérült parkolóban, forgalom elől elzárt területen, utcasarkon, második sorban vészvillogóval) parkolók ilyenek - akkor ide nekem egy Krazt, és én is így fogok hozzáállni, hogy "dehát útban volt".

És milyen kurva ország ez (még mindig), ahol a pofátlan szabályszegő barom még nekiáll feljebb, visszapofázik, ajtót csapkod, felháborodik, bemutat? (Valamelyik híradóban volt, amikor a rohadt, romlott kaját áruló, másokat mérgező mocsok lebukik, és még beint és beszól a tv-seknek, meg nekimegy a rendőröknek. Miért nem zárják be egy hónapra a saját raktárába az ilyen gecit?) Ha szabályt/törvényt szegtél és lebuktál, akkor húzd meg magad, törődj bele, fizess, szívjál, te vagy a hibás egyedül. Ha nem tetszik, legközelebb majd odafigyelsz, hogy mit csinálsz. Nem lehetne ezt komoly súlyosbító tényezőként beleszámítani a büntetésnél?




* Ezzel lehet, hogy nem leszek népszerű, de akkor is ökörség. Csökkenteni kell az átírási költséget, és megszüntetni az üzembentartóit. Vagy az enyém az autó vagy nem. Ha az enyém, akkor legyen a nevemen. Kész. Dehát ezzel megszűnne egy csomó kiskapu, tudom, az a baj.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr44250799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása