Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

UV

2008.09.18. 15:45 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: parkolás kresz

Elnézvén a köcsög módon parkolókat - most épp a város blog legutolsó fotótermését - azon gondolkodtam, hogy nem lehetne a nembüntetés helyett másképp szívatni az ilyen köcsögöket.

A jogsi ha megvan, akkor az a tudás állandó használatban van, illetve kell, hogy legyen (már aki vezet). De akkor is elvárható, nem lehet arra hivatkozni rendőrnél, hogy elfelejtettem, bocs.

De ha már parkolás, akkor nézzük csak a rutinvizsga részét.

Csak annyit kellene tenni a rendőrnek, vagy akár a közterület felügyelőnek (sőt én a bevásárlóközpontoknál is alkalmaznék hasonló munkakörben emberkéket), hogy a két helyet elfoglalókra, az elzárt területre állókra, a járdán, zebra előtt állókra - egy fotó után, hogy legyen bizonyíték - szépen tennék egy értesítést, hogy akkor 30 napon belül lesz szíves megjelenni itt és itt, a rutinvizsga megismétlésére. Természetesen vizsgadíj az van, meg szabadságot kivenni, mérgelődni, stb.

Ha simán megcsinálod a rutint, akkor ugye csak bunkó voltál, rádfért a kör, majd legközelebb normálisan parkolsz. Ha meg nem tudod megcsinálni, akkor meg jobb is, ha kiszűrnek, és ideiglenesen el is vehetnék a jogsidat.

Ha meg nem jelensz meg 30 napon belül a rutinra, akkor jogosítvány bevonás.

Az autó elszállítás geciség (bár bizonyos esetben, pl. forgalom akadályozása, azonnal az kéne), a pénzbüntetés önmagában egyeseknek meg sem kottyan, ez viszont a pénzen kívül időveszteség, bosszúság, aminek talán több visszatartó ereje lehet.

És mint már írtam, a jogsi nélküli vezetést meg simán letöltendő szabadságvesztéssel kéne büntetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr43662890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása