Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Tízórai

2009.06.29. 12:49 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged bicikli tahó gyorshajtás sofőr

Ma délelőtt Szeged, belvárosi híd lába. Jön egy suttyó nyomorult, egy ötajtós piros régi Fiestában, elöl a fényszóró 'morcosítva', valami éktelen gumiégetéssel, padlógázon. Megáll a piros lámpánál velem szemben, az Oskola utca végén.

Lámpa vált, még jó hogy előtte átért a bácsi biciklivel keresztben, erre ugyanazt játssza, iszonyatos gáz, a motor tiltakozna, üveghangon, kipörgő kerekekkel, először tehetetlenül fél métert oldalra csúszva próbál kilőni - nem is közveszélyes - , aztán, ahogy a gumiknak végre sikerül tapadniuk, olyan 90-100-as tempóig gyorsítva tép a színháznál lévő körforgalom felé.

Belváros közepe. (Ha még egyszer látom - nem lesz nehéz felismerni - kiírom ide a rendszámát is.)


Átkelek biciklivel a Dugonics térnél lévő kettős körforgalomnál (az első zebránál senki nem akarna megállni, csak nyomják, aztán meg állnak meg a sorban a zsenik), átérek a Petőfi sgt-re, szemben sok gyalogos. Egy része a (jobbra eső) járdán, a másik a kerékpárúton (balról). Nekivágok középen, a kerékpárút jobb oldalán, van aki kapcsol is, lehúzódik balra. Két nő szemben, az egyiknek van esze, rászól a másikra "az kerékpárút". Erre a másik, gyalogolva tovább a kerékpárút bal szélén "NEM BAJ...".

Magyarország.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr31215415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása