Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Magyaráz a magyar

2010.02.22. 07:53 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: tél kresz tahó sofőr

A most aktuális hír kapcsán csak értetlenkedni tudok.

Az osztrák rendőrök szerint egyértelműen ki volt táblázva, hogy HÓLÁNC KELL a buszra. Ezért jelentik fel a sofőrt.

Erre mit csinál a magyar? Magyaráz. Nem kellett, mert le volt takarítva az út. Aztán meg, hogy jeges volt az út, nem segített volna a hólánc.

A busztársaság képviselője is védi a sofőrt, az osztrákokat okolja, a sofőr így ítélte meg (ítélte? mi van?), és különben is, takarított úton nem tehette fel. És különben is, sok millió kilométert ment, már télen-nyáron, húsz éve vezet, nagy tapasztalata van (ismerős a szöveg azok szájából, akik nyári gumival járnak télen).

A lényeg akkor is az, hogy ha egyszer kint volt a tábla, hogy CSAK HÓLÁNC, akkor az osztrákok joggal büntetnek meg. Kész. (És meg is érdemli a sofőr.)

Ugyanezt csináljuk mi magyarok, amikor kint van a megállni tilos tábla, de azért okoskodunk, hogy van hely, üres az út meg egyenes, és különben is elférsz, nem?! És állunk meg sarkon, zebrán, bárhol. Mi mindent jobban tudunk, számunkra a táblák csak javaslatok. Mi a 90-es sebességkorlátozó táblánál is úgy ítéljük meg, hogy jó az út, belefér a 120 is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr571780027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása