Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Kezdődik

2011.05.12. 15:59 | bonifac | 3 komment

Címkék: szeged bicikli gyalog

Aki nem jár biciklivel, bizonyára képtelen felfogni, hogy nem azért veszem elő, hogy toljam. Gurulok gyökkettővel, ha kell, de nem szállok le.

Elkezdődött a szívatás. Szeged legfontosabb kerékpárútjait összekötő szakaszait lezárják, rendezvények miatt.

A térkép innen van, annyit változtattam rajta, hogy a kész részeket zöldre színeztem, és magenta ;-) pöttyel jelöltem, hol is a lezárás. (Kattintásra nagyobb lesz a kép.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ma pakolt ki a Dugonics tér sarkán a kávézó, a teraszát, illetve az egész kinti pultot, vízzel-villannyal, ami azt jelenti, hogy két széles deszkán kell átbukkanni bringával innentől kezdve októberig. (Azért kíváncsi vagyok, hogy ha a Tisza Lajos krt-ra csinálnának egy harminc centi magas, egy méter széles bukkanót minden évben 6-8 hónapra, az autósok mennyi toleranciával viselnék.)

Az egész Dugonics tér le van zárva, kerékpárút vége tábla, alatta van egy óriási fehér tábla, kb. a következő szöveggel: "Megkérjük a kerékpárosokat, hogy a lezárt területen kerékpárjukról leszállva, azt tolva közlekedjenek!"
Namost, nekem ez nem KRESZ táblának tűnik, csak egy kérésnek. Nem szállok le, de mivel értem a lényeget, nagyon lassan gurulok át a területen. Ha leszállnék, több helyre van szükségem, és tovább, mert lassabban érek át.

De nem csak itt szívatják a bringásokat, az egész Stefánia egy káosz, a József Attila sgt elején, a Kálmány Lajosnál direktbe a kerékpárutat vágták fel, pénteken meg még az Oskola utcán sem lehet menni majd, a hídi vásár miatt.

Értem én, hogy kell a cirkusz a népnek, de miért kell megbénítani a város közlekedését miatta? (Lásd még: Triatlon - Tiszaújváros.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr342898531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.05.13. 17:25:20

Most délután jöttem arra, odaállítottak egy zöldmellényes emberkét, hogy "tessékleszállniabicikliről, a táblániskintvan". Nem akartam vele vitázni, ő nem tehet semmiről. Az NEM kresz tábla. Az egy kérés. Ő, mint a szervező (képviselője) megkérhet, hogy szálljak le.
De attól, hogy a szervező közterületet használ, attól önmagában nem változnak meg a közterületre érvényes közlekedési szabályok. Lehetett volna annyi eszük, hogy kitegyenek egy 'Gyalogos övezet' táblát (így a kresz szerint is le kellene szállni a kerékpárról), ha korrektek akarnak lenni, akkor kiegészítővel (pl: www.patkoautosiskola.hu/kviz/kviz09/kviz09kepek/kep09_16_17_23.gif).

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.05.13. 17:26:45

Ja, nem szálltam le, elgurultam jobboldalt hátul, persze van ahol a paraszt árusok annyi helyet nem hagynak, hogy gyalog el lehessen menni, nemhogy bringával, akár tolva, mert neki oda kell állni a rohadt kocsival a bódé mellé 20 centire.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.05.24. 23:52:47

"Ma pakolt ki a Dugonics tér sarkán a kávézó": Millennium kávéháznak hívják a rohadt bandát. Azóta is ott a bukkanó, és ott is lesz októberig biztosan.
süti beállítások módosítása