Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Balláb

2012.04.18. 10:40 | bonifac | 1 komment

Címkék: motoros állat tahó

Nem indult jól ez a nap.

Reggel a szomszéd bringája rá volt dőlve az enyémre (a fene ezt a sok szar kétkerekűt, amire sajnálnak egy rendes letámasztót venni), de teljes súllyal.

A Novotelnél láttam egy érdekes állatot. Zöldesszürke Yaris, JFS-224. Idősebb házaspárral. Simán beállt a buszsávba. De hülye volt, mert nem indult hamarabb (indulhatott volna, és már azt is láttam miért hülye, de ezt majd később).
Elindult a többiekkel, csakhogy az ő sávja végetért (illetve parkoló autók állták el). Indexelt, és áthúzódott a másik sávba. Az a tény, hogy ott jöttek, nem igazán zavarta, a mögötte jövő Golf majdnem belement, dudált is rá dühösen. Ez, mint a birka bénázott tovább. Ment tovább az egyenesen haladó sávban.
De még nem volt vége. Ahogy elérte a Dózsa György utcát, index balra, és fordult volna be. Csakhogy az ő sávjából oda nem lehet, az egyenesen megy, ahhoz be kellett volna sorolni korábban (lett volna rá vagy 10-15 métere) a balra van külön kanyarodó sávba (ha az elején a lámpánál elindul, amikor a busznak zöld, akkor bőven lett volna ideje besorolni, a trolik pontosan ezt csinálják, pont miattuk van így megoldva).
Megint megállt miatta a forgalom, ráadásul majdnem nekifordult a vele párhuzamosan - szabályosan, a balra kanyarodó sávból - befordulni szándékozó autósnak.
Aztán sikerült, bár még a szembejövőknek sem adott elsőbbséget.

A színházi körforgalomnál utolértem, ahol is balra indexelt (ökör). Majd a hídnál lemaradt, ott akart átmenni.

Nem szegediek voltak. Ami nem volna baj. A pasas előtt ott figyelt a GPS.
A baj az volt, hogy mint az agyhalott birka, csak ment a GPS után, nem látott és nem fogott fel se felfestést, se táblát, semmit. Ezért veszélyes bizonyos szint alatt a GPS. Ez a majom simán belefordult volna a Tiszába, ha a GPS azt mondja neki, fogadni merek.

-----------------------

Aztán a Dáni utcánál majdnem elgázolt egy Szatmári fürdőszobaboltos régi Skoda Octavia. Csak jött ki a bunkó, nem nézett semerre, ha nem húzok egy széles bal ívet, elgázol. Persze, mert telefonált a rohadt szemétje. Üzenem nekik, hogy most vesztettek el egy potenciális vevőt. Sajnos a rendszámát nem láttam, mert a másik irányba fordult.

------------------------

Ja, én tudom rosszul, hogy segédmotorral semmi keresnivalója valakinek kerékpárúton? Tegnap is nyomta egy vén pöcs, ma meg egy ősz banya. (Nem villanyrobogó volt, hanem rendes köhögős kis füstölős.)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr964458500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titan 2012.04.20. 11:47:53

állítólag volt már, aki befordult egy folyóba a GPS iránymutatása alapján... hogy melyikbe, azt nem tudom :)
süti beállítások módosítása