Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Mai két fekete

2017.06.22. 16:03 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged kresz tahó

Az egyik már szinte szokásos: Le van zárva a rakpart, ezért az Oskola utcai bringaúton jöttem. Keresztezném a Zrínyi utcát (villamos), az Apáthy-Eötvös irányban, nekem jobbról fekete vadiúj Mercedes GLA elémáll (index nélkül, természetesen), és így is marad, elállva az utat, az Apáthy utcát elzárva.

Benne nem ám kopasz kigyúrt tag ül, hanem egy jól szituált, ötvenes nő. Felém nem néz, csak a tükröt nézi, megfordulni próbál. Már a start-stop is működésbe lépett, motor leállt. Meguntam, elkezdtem jobbról (a kocsi eleje felől) kerülni. Erre elindul, majdnem elüt. Anyád. Rendszám, hogy ne felejtsem: PER-500.

---------------------------------------------------
A másik érdekesebb. Felső-Tiszaparton tekerek befelé, mikor az Etelka sor felől felcsorog elém egy négyajtós Honda Civic (régebbi modell, de N-es, magyar rendszámmal), se index, se elsőbbségadás, a sofőr ki sem nézett balra egyáltalán.

Vészfékeznem éppen nem kellett, de utána is lassan gurult, majd pár autó után leparkolt. (Index nélkül.) Benéztem az autóba, szép fekete ember ('migráncs') ül benne.

Hm. Felmerült bennem, hogy vajon ott Afrikában, ahonnan jött (vagy máshonnan, mindegy) mivel is jár a jogosítványszerzés, vannak-e szabályok, vagy csak száz métert kell tudni vezetni baleset nélkül és már kapod is a papírt. És utána jön Európába, és b@ssza meg vezethet, mert van jogsija. Pedig fogalma sincs táblákról, szabályokról, mert náluk nincsenek.

Nem kell ehhez másik kontinensről jönni, Románia vagy Szerbia megteszi. Ott sincsenek táblák, vagy KRESZ, az onnan érkezők vezetési stílusa alapján tuti. Hányszor látok egyirányú utcába behajtó szerb/román rendszámú autót, vagy pl. a Novotelnél a körút felől érkezőt, amelyik elsőbbséget akar adni a rakpart felől felhajtóknak, mert 'jobbkéz' (a táblát nem látja/nem érti). De a múltkor a hídivásár alatt a színháznál lezárt körforgalmon áthajtó szerb rendszámú idősebb pár mindent vitt, behajtottak a Vár utcába, a Deák Ferenc utcába, és nem értették mi ez a sok ember. De csak mentek volna keresztül mindenen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr5112613825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása