Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Szép új TC

2022.12.04. 09:18 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: totalcar

Balló Marci (autókereskedőből lett lapigazgató) bejelentette a szép új Totalcart. Hamut szór a fejére, minden más lesz ezentúl.

Nem is árt. Túl sokan léptek onnan le az elmúlt időszakban. Winkler, Vályi, Csikós, az általam emberileg nem sokra tartott papptibi, Bolla Gyuri, Zách Dani, Sturcz Anti sem produkál mostanában... (biztos kihagytam valakit, félelmetes mi zajlik ott a színfalak mögött).

Milyen is az új TC? Lássuk.

Tegnap felkerült egy Kia Rio használtteszt, amiben ezt írta a szerző: 1695 mm magas és 1470 mm széles. Nyilván felcserélte a számokat. Jeleztem facebook kommentben, hogy azért ez nem egy Matiz, ránézésre is látszik, hogy felcserélte, javítani kéne.

Reakció:
- javította
- törölte a kommentemet
- letiltott a TC facebook oldaláról

Khm, nem aránytalan ez egy kicsit?! Hát akkor most vesztett el a TC egy megszokásból, hűségből huszonéve visszajáró olvasót. Pedig az utóbbi időben már tényleg nem volt miért.
Winklernek először 2006-ban írtam, Karottával pár éve hosszan vitáztam az antireklámmentes TC-ről. Gajdán Mikit sajnálom (tisztelem és becsülöm, ő képes volt beismerni hibát - megosztom, mert szerintem mindenki rosszul tudja, hogy nem a Fiat Croma volt az első közvetlen befecskendezésű dízel személyautó, hanem a Rover Montego, amit kb. egy hónappal hamarabb mutattak be).

Csak vissza kell kapcsolnom az Adblock-ot a TC-n. Hát ennyi volt. Ha egy hibajelzésért letiltotok, akkor nektek nem kell az olvasottság/látogatottság.

De még hadd elemezzem ki a fent említett használttesztet, mert a szerzőre bizony ráfér. Mintha nem lenne koncepció, dicsér, szapul, dicsér, nehéz eldönteni, mi is a véleménye az autóról.

"parasztszedán" - ezt később fokozza, magáért beszél.

"Megbízhatóságban és tartósságban azonban már ez a kis Rio is remek kocsi volt" - egyértelmű dicséret.

"1470 mm magas és 1695 mm széles, így viszonylag magas és keskeny autó, ami miatt inkább fejtér van, mint válltér" - a két számot visszacserélte, de annyi esze nem volt, hogy a hibás számokon alapuló téves következtetést javítsa, egyértelmű hülyeség maradt így benne.

"sajnálatos módon örökléssel családon belül továbbszállt feleségemre"  - tehát szar autó.

"Alapvetően rendkívül megbízható autóról beszélünk" - tehát jó autó

"két kilót egyébként meglepően gyorsan eléri, ott viszont mintha falnak menne, elfogy, elférne egy hatodik fokozat." - Ezt nem bírom értelmezni. 200 km/h-t ér el hamar? Nem hiszem. De ha igen, akkor ott hadd fogyjon már el. :-) Vagy 2000-es fordulatra gondol? De ott van a nyomatékmaximum, nehogy már ne menjen feljebb. Milyen szerencsés, hogy a "kiló" szlengben jelenhet százat és ezret is... Jó választás.

"Nekem titkos tippem Jazz helyett" - óriási dicséret. Akkor miért sajnálja, hogy megörökölték?

 

(A tesztet és  a szerzőt nem véletlenül nem linkelem be. De nem nehéz megtalálni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr5617994318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása