Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Környék

2008.01.18. 13:20 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: szeged parkolás tahó

Az elmúlt héten összeszedett apróságaim (a képek nagyíthatóak):

Az Astra kombi tulaja szó szerint vette a táblát (a kép minősége miatt nem olvasható kiegészítő táblán eredetileg 20m volt, de a nullát valaki lekaparta). Akkor sem értem, hogy józan paraszti ésszel nem lehet belátni, hogy azért nem kéne odaállni, hogy ki lehessen tőle normálisan kanyarodni. Illetve hát parasztnak paraszt.




























A következő esetről nincs képem, tartottam tőle, hogy rámereszti a melósokat. Az utcában valami kábelt fektettek, és a munkások a földmunka végénél tartottak, amikor jött a főnök úr. Fekete (milyen is lehetne, Magyarországra nem is volna érdemes más színben hozni) BMW X5, megáll az úton, még véletlenül sem keltve akár a látszatát is annak, hogy lehúzódna. Nem kopasz, nagydarab, fukszos, inkább amolyan kis sunyi patkánygenyó. Okoskodik a melósokkal, aztán megy tovább.

Másnap ugyanez. Megáll a körforgalomBAN (!!!), motor jár, kiszáll, ajtó nyitvamarad, melósokhoz lealacsonyodik. Vele volt egy nőneműnek tűnő lény is (már nem fiatal, de szemmel láthatóan építőipari módszereket is bevetve annak látszani próbáló szörny). 6-8 perc után tovagurul. (IV-vel kezdődő rendszáma volt, legközelebb megnézem pontosan.)


A legfrissebb eset jól tükrözi a rendőrség hozzáállását a köcsögökhöz. Ma reggel koccanás az egyik közeli utcában, a Suzukit már félretolták. A rendőrautó ott állt, villogott, a papírmunkát csinálta benne a rendőr.


























A rendőrautó (Skoda Octavia Combi) elöl látható, a kép közepén található fekete Mercedes közben érkezett, és zavartalanul beállt, úgy ahogy a képen is látszik. Bement a pékségbe az ürge.

Egy másik kép, hogy látszódjon, mennyire lóg ki a segge:


























Természetesen senki le sem szarta.

Egy normális ország normális rendőre (illetve a társa, aki kint állt a járdán) odasétált volna hozzá (kb. 8-10 m), és közölte volna vele, hogy lesz szíves odébbállni vagy rendesen leparkolni, különben megbüntetem. Ennyi. A köcsögje - kinéztem belőle - nekiállt volna hőbörögni, hogy csak ide ugrottam be egy briósért, és már kapta is volna a csekket.

Álomvilág...

(Egy másik fórumból: Ahogy látom, a rendőrség hozzáállása a bűnözéshez annyi, hogy a kisembereket baszogatják. Ha hideg van, trafizgatunk a meleg autóból a potyára ottmaradt 30-as táblánál, ha jobb az idő, akkor ki is szállunk belőle, az egyszerű autósnak mindig van pénze és egyszerű utolérni. Persze a nagy sötét merci az már rizikós, azt nem vesszük észre. Kopasz kigyúrt fickóval pláne nem.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr77302100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása