Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Sokkterápia (utópisztikus vízió)

2008.02.16. 17:31 | bonifac | 1 komment

Ha sok pénzem lesz, veszek egy nagy, fekete SUV-ot (Mercedes GL, ML, Audi Q7, BMW X5, esetleg Volvo XC90, vagy Nissan Pathfinder, bár az nem elég ellenszenves a többihez képest), csakis sötétre fóliázott üvegekkel. Ja, és egyéni, könnyen megjegyezhető rendszámmal.

És csak szabályosan fogok vele közlekedni. Megállok a piros lámpánál, használom az indexet, udvariasan megállok a zebránál és átengedem a gyalogosokat (nekem úgysem mer dudálni senki), figyelembe veszem a megállni tilos, behajtani tilos és egyéb táblákat, sőt a záróvonal és forgalom-elől-elzárt terület felfestéseket is, egyszerre csak egy sávban közlekedek (azért ez nem könnyű ezzel a nagy autóval), betartom a követési távolságot, a megengedett maximális sebességet (országúton azért is 90-nel fogok menni, a tempomatnak édesmindegy), betartom a jobbkézszabályt, akkor is ha Trabantos/Suzukis, sőt biciklis jött jobbról.

És ezzel teljesen sokkolni fogok mindenkit! A feltételezettel teljesen ellentétes viselkedésem mindenkit ledöbbent majd, mert hát a nagy, fekete, fóliázott SUV*-osok bunkóságait észre sem vesszük lassan, mert tökéletesen megfelelnek a sztereotípiának, amit elvárhatunk.

És mivel primitív társadalmunk egyre több tagjára is ragadnak a fenti gépjárművek sofőrjei (azon csodálatraméltó übermenschek, akikre nem vonatkoznak sem szabályok, sem törvények) által szolgáltatott viselkedésminták, így ellenkező példámnak talán szintén lesznek követői.

...

Bár így jobban belegondolva. Jó vicc, miért pont én tartsam be a szabályokat? Amikor az autó (a ruhával ellentétben) igenis teszi az embert. Köcsög leszek én is.... Szarok mindenkire.

 


 

*Azért bőven beleférnek ide a nagy Mercedes sportkupék és limuzinok, a pickupok, és a  VW Passatokat ki ne felejtsem.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr4339007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása