Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Nem kell

2008.12.12. 15:32 | bonifac | 1 komment

Címkék: szeged parkolás kresz tahó tanulóvezető sofőr

Egy kép indítóul (kattintva nagyobban):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ez a baromállat hetek óta áll meg így. Éjszakákra. Ott parkol a körforgalomban. Ami tilos (lásd KRESZ 40§ 5d pontja) és balesetveszélyes is, aki behajt a körforgalomba, nem lát ki belőle rendesen. Ja, a rendszáma: IZS-503.

Más is szokott néha odaállni, de ő újabban rendszeresen.

Persze erre most lehet azt mondani, hogy akkor hol álljon meg. Ami részben jogos. Túl sok az autó, és kevés a hely.

 

A megoldás pedig egyszerű.

1. Megszüntetni a 0% kezdőrészletes, 10 év futamidős hiteleket. (Szerencsére ez úgy tűnik, meglesz.) Ugyanis ez egyrészt megszívatja azt aki felveszi (értékvesztés, fizetésképtelenség), másrészt meg miért is kell mindenkinek autó? Nem kell. Nem kötelező, nem muszáj. Ha meg tudod venni, megveszed, ha nem, nem. Én sem veszek tízmilliós autót, mert nem futi. Vagy kérjek rá állami támogatást, mert az nekem jár?

2. Ne adjunk minden hülyének jogsit. Sőt vegyük el a hülyéktől. Igenis legyen mondjuk öt- vagy tízévente újravizsga MINDENKINEK, ahol legyen fizikai és pszichikai alkalmasságvizsgálat, és a KRESZ-t is újra számonkérnék. Így a változásokat is jobban követnénk. Aki nem tudja újra letenni, annak lenne egy pótvizsga egy hónap múlva, ha akkor sem sikerül, akkor egy év múlva. Addig meg nem vezet.

Fel kellene fogni, hogy VANNAK olyanok, akik NEM ALKALMASAK arra, hogy vezessenek. És itt most nem csak a kalapos papákra, meg az ötven év feletti közveszélyes úrhölgyekre gondolok, hanem a suttyó agresszív menőcsávókra, a szabályra fittyet hányó kopaszokra, az "éncsakamunkámatvégzemtehátmindentlehet" fuvarosokra is. (A simán barmokat se felejtsük.)

A közúti közlekedésnek vannak szabályai (gy. k. KRESZ). Nem tartod be? Akkor nem vezethetsz. Ilyen egyszerű. Nem jár alanyi jogon a jogosítvány, térjünk már észhez, miért kéne mindenkinek volán mögé ülnie. Legalább a taxisok is jól járnak, meg lesz értelme fejleszteni a tömegközlekedést.

 

És ha kevesebb a jogsi, meg kevesebb az autó, akkor lesz elég parkolóhely, és kevesebb lesz a dugó és a baleset. Jó megoldás?

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr51819149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása