Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Vasárnap

2015.06.28. 11:00 | bonifac | Szólj hozzá!

Kicsit off leszek, és megpróbálom politikamentesen.

A vasárnapi zárvatartás tönkreteszi a családi életet. Sajnos hétköznap igen kevés dolgozó embernek van ideje/lehetősége arra, hogy nagybevásároljon, vagy mondjuk ruhát/cipőt vegyen (a gyereknek még kevésbé). Amióta vasárnap zárva vannak az üzletek, a szombati nagybevásárlás, leginkább a ruházat esetében valami horror. Eszméletlen tömeg, a próbafülkénél félórákat lehet sorban állni, végül is az eddigi pár órás körből egész napos lett. Tulajdonképpen együtt tölti a napot a család, ja. Csak utálja.

Nekünk a vasárnapi zárvatartás akkor a legrosszabb, amikor hétvégére elutazunk. Pl. a nagyszülőkhöz. Pénteken szoktunk indulni, mert hát messze laknak, ez van. Ha péntek estére - mert dolgozó emberek vagyunk - terveznénk egy nagybevásárlást, éjfélre sem érnénk oda, így ez kizárt.
Eddig az volt a módszer, hogy vasárnap hazafelé úton, tetszés szerint, vagy mennyiség függvényében minél közelebb eső nagyobb üzletben bevásároltunk. Most? Kénytelenek vagyunk szombaton egy plusz kört futni (plusz benzinköltség), majd pár száz kilométert cipelni a nagybevásárlást (hűtést igénylő cuccoknál elég érdekes), a plusz súly miatt plusz benzinköltség, a sok cucc miatt extra kényelmetlenség. Hétfőre nem lehet halasztani, mert reggel nem fér bele (később nyitnak a boltok, és mint írtam dolgozó emberek vagyunk), a hétköznap esték megint nehezen működnek.

(A félreértések elkerülések végett, a sarki kisboltban nem lehet nagybevásárolni. Nem egy liter tej kell, vagy egy kiló kenyér. Aki azt hiszi, hogy a sarki kisbolt megoldja a problémát, annak fogalma sincs arról, mi az  "nagybevásárlás" vagy "választék". Arról nem is beszélve, hogy a sarki kisbolt jóval drágább.)

Ilyen az, amikor nemdolgozó emberek (politikusok) kitalálják a tutit. Hát igazán köszönöm az emiatt elpocsékolt rengeteg időt, a plusz benzinköltséget, a kényelmetlenséget, az extra stresszt. És a belepofázást az életembe, azt külön.

Ha bármikor lesz egy népszavazás erről, előre beírhatnak egy IGEN-t a "lehessenek nyitva vasárnap a boltok" kérdés mellé. Aztán majd én eldöntöm, hogy megyek-e vásárolni vasárnap, vagy nem.

Ha már van szavazási lehetőség itt is, legyen akkor egy nem reprezentatív felmérés (a kérdést úgy kell érteni, hogy ne a kormány döntse el, hogy kinyithatnak-e az üzletek, és szándékosan nem úgy fogalmaztam meg, hogy ki vásárolna, vagy ki nem, mert a nyugdíjas nyilván ráér hétköznap is, őt valószínűleg nem zavarja, hogy vasárnap nem tud):

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr317577828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása