Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Autót nekem!

2007.08.28. 14:35 | bonifac | 5 komment

De milyet?

Nemrégiben volt két cikk a Totalcaron, ez és ez, az elsőben egy Dacia MCV autóságát szapulják, a másodikban pedig arról esik szó, hogy mennyire nem érdemes bizonyos autókat megvenni.

És tényleg. Belegondoltam, hogy mit kezdenék én mondjuk egy Nissan 350Z-vel (szándékosan nem írok Ferrarit, mert az egyáltalán nem kéne*, meg eleve a GranTurismo jellegű autókhoz jobban vonzódom, mint a supercar-okhoz), ami nagyon tetszik, kemény, erős, nem kell filózni, hogy melyik motorral vegyem (ellentétben egy Audi TT-vel, pl.). De közben kétszemélyes, csomagtér kisautónyi, a közutakon szabályosan a tudásának a töredékét sem használhatom ki. És bevallom, nincs kedvemre a nagy fogyasztás és Co2 kibocsátás sem. (Nem vagyok egy megveszekedett környezetvédő, de valahogy mégis zavarna.)

De említhetném a BMW 6-ost is, ami a most belekerült dízelmotorral nem fogyaszt sokat (relatíve), elég erős, már csomagtere is van, de hátsó ülés még mindig nem igazán, és mintha túl nagy volna, és a hozzá társuló imidzs/image sem tetszik.

Szóval van egy rakat autó, amit szívesen vezetnék, pályán, élvezkedni velük, de a mindennapokra nem igazán alkalmasak. Megvenni eszem ágában sem volna őket.

Számomra jelenleg a csúcs azok közül, amit meg is vennék, mert HASZNÁLNI is tudom, de közben azért autó is, nemcsak közlekedési eszköz, az egy Mazda6 MPS. Ami még efölött is bejön, az már túl nagy, túl hivalkodó. (Szerény vagyok, micsinájjak ;-))

Egy bazi nagy "igazibb" terepjáró (Mercedes G az igazi, de egy Nissan Pathfinder csatahajó is megtenné) biztonságot ad, tágas, lehet vele menni bárhová, de autópályán meg zajos, és imbolyog. Kell az nekem?

A SUV-ok között persze vannak jobb kompromisszumok, de azt meg lopják, maffiózóautónak nézik, leköpik (BMW X3 3.0sd). Talán a Volvo XC90?!


Tényleg vezetésiélménykölcsönző kellene. Aztán mindenki rájöhetne, hogy az álomautók jobb is, ha csak álomautók maradnak.



* Tényleg. Mind piros, és már megkülönböztethetlen számomra. Az utolsó, ami tetszett, az a 456-os volt, és kékben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr57147887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxi 2007.08.28. 15:27:10

Az én szemem színéhez már évek óta az Audi A3 menne. :o)

cuebler 2007.08.28. 19:27:41

nekem már az a nyavalyás civic hibrid kéne... már itt van a kaposvári kereskedésben. egy hét és végre elhozhatom :)
egyébként én is kerülgettem 320cd bmw-t (kupékarosszériás, kétezres dízel) és clk270cdi-t is. csak ezeknek általában a kilométeróra-állása vitatható vagy legalábbis alaposan gyanúsítható...
az új autó az igazi. pénteken - biztos ami biztos - kipróbálom az új honda cr-v-t is. majd ha lesz belőle hibrid, talán meg is veszem :)

Pignon 2007.08.29. 00:58:15

Pont a BMW és a Mercedes az, amelyeknél nem jelent semmit a kilométeróra állása. :)

cuebler 2007.08.29. 14:13:27

temkiraly: az lehet, csak az a kérdés, hogy valós-e? meg egyáltalán ki tekert bele 90.000 (valóságban 140.000) km-t. mert ennyit nem a nyugdíjasok szoktak menni, és nem is ők küldik vissza a tiptronic-féle automatákat előzéskor egy fokozattal... egyik barátom x5-öse például két év alatt két automatát evett meg, és én tudom is, hogy miért...
olvastam már olyan sztorit, hogy vezérmű-szíjat közvetve a visszatekert kilométer-óra miatt "dobta" el az autó... persze ilyenkor sem csak a szíj szokott fájni... szóval, ha neked mindegy az óra, csak prémium legyen, hát hajrá.

Maxi 2007.09.24. 13:10:21

Ezeknek is inkább Trabant kellett volna. De remélem, hogy pár évig nem csak száguldozni nem fognak, hanem vezetni is csak max. a kézikocsit a börtönben.

www.vezess.hu/hirek/lamborghini_porsche_utkozott_budapesten/11548/
süti beállítások módosítása