Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Bocs

2008.04.28. 08:17 | bonifac | 3 komment

Címkék: motoros pécs gyorshajtás

Elnézést kér az áldozat családjától az emlékezetes felháborodást kiváltó kamerás balesetet okozó pécsi motoros.

Aki mellesleg nem tudja magát ellátni, ápolásra szorul.

Nem rosszindulatú akarok lenni, sajnálom, de lehet, hogy csak ebből tanult.

Szép dolog a bűnbánat, meg a megbocsátás, de NEM LEHET mindent elintézni egy bocsánatkéréssel. (Főként ha nem is tűnik őszintének. De még akkor sem, ha az.)

Egy "bocs" nem támaszt fel holtakat, tesz egészségessé nyomorékká vált áldozatokat.

FELELŐSSÉG! Előrelátás, ésszel! Az továbbra is hiányzik. Ha volna, nem volna miért 'elnézést kérni'.


Én nem bocsátanék meg neki. Mert kevés. Hadd gyötörje a lelkifurdalás, szenvedjen az egészségi problémáitól - amiket CSAK saját magának köszönhet - , és remélhetőleg ezt tovább is adja másoknak, családnak, barátoknak, hogy ne járjanak úgy mint ő. Gondolkozzanak, mielőtt háromszázzal száguldoznak közúton.




Update: 4 év börtönbüntetésre ítélték. Pedig a szakértő szerint nem tudja börtönben letölteni a büntetést. Öngyilkosság jár a fejében, pszichiátriára fog bevonulni.

Nem is tudom. A börtönt megérdemli, sokkal többet is. Az egészségügyi állapotáról viszont csak ő tehet, amit azért "enyhítő körülménynek" be lehet számítani. A lényeg úgysem a büntetés, hanem a valódi megbánás, az hogy tanuljon belőle, és ezt adja tovább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr96400454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cuebler 2008.04.28. 19:46:46

sajnos az "illetékesek" nem tanultak az esetből, tapasztalhatom sok autóstársammal. hetente-kéthetente autózok csak a pécs-komló szakaszon, de az is egyfajta "túlélési gyakorlat".
tény azonban, hogy nem mindig a motorosok a "hunyók"...
azért megkérdezném a kiscsókát, hogy miből volt pénze naphosszat ott száguldozni egy pár millás motorral, ahelyett, hogy dolgozna, mint egy nooormális ember... a biztosítékot nálam az verte ki, hogyha az egészsége engedi, ez a baromarcú öt év múlva újra motorozhat. úgy látszik, valamelyik felső hatalom közbenjárt, hogy ne tehesse meg.

Maxi 2008.05.23. 08:39:37

Szintén Pécs, szintén halálos: index.hu/politika/bulvar/bbk080522/

Tudom, média, meg bulvár meg úgy egyáltalán, de ha osztom kettővel, még akkor is ultradurva: "A balesetet okozó 32 éves sofőr az első meghallgatáson nem érezte magát bűnösnek." Azt hiszem, nem akarom tudni, hogy ha egy 20 hónapos gyerek és nagymamája zebrán való elütése nem okoz benne bűntudatot, akkor mi igen.
Vissza a halálbüntetést!!!

Maxi 2008.05.23. 08:48:34

Azt hiszem, az autóvezető képző szakmának és a rendőrségnek is sürgősen el kéne gondolkoznia azon, hogy miként neveli rá legalább a következő nemzedéket a zebra és a gyalogosok tiszteletére. Komolyan. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy bár azonnali bukáshibának számít, ha a vizsgán nem engedi el valaki a gyalogost, amint megkapja a jogsit a delikvens, fix, hogy inkább még gyorsít is a zebránál, nehogy meg kelljen állnia. :o(
Egy megoldás lenne persze, hogy csak lámpás zebrák léteznének, de ez még nem küszöböli ki azt, amikor a kanyarodó autó csapja el a zebrán a gyalogost (akinek így csak duplán lenne elsőbbsége, ugyi...).
süti beállítások módosítása