Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Leállósáv

2007.08.07. 14:11 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: autópálya

Hosszított hétvégémen belekerült újabb 950 km az autóba. Ebből kb. 650 autópályán. Érdekes módon itt nem volt semmi említésre méltó incidens, ami meg is lepett.

De az egyszerűen megdöbbentő, hogy a kirakott óriásplakátok ellenére mennyi leállósávban parkoló autóst láttam. Volt ott kedélyesen piknikező társaság két autóval, lopott szajrét átpakolók (magyar TNT-s furgon + román furgon + román autó), híd alatt hűsölő sofőr, sőt karonülő gyereket sétáltató apuka (!) is. Legalább egy tucatnyi leállósávban csak úgy megálló (há' mé' ne) autót láttam, ebből talán egyetlenegy volt, ami tényleg műszaki okból állt.

Ökrök. A pihenő nem jó, gondolom, mert ott nem elég veszélyes. Aztán meg a TV-ben látva, hogy a leállósávban gázolt az ámokfutó (akinek valóban nincs ott keresnivalója, az is igaz), azt meg szidják, de közben eszükbe sem jut, hogy ők is ott voltak, de ha nem lettek volna, akkor baleset sem lett volna.


Ja igen. A 36-os út (Nyíregyháza felé) majdnem ugyanaz mint a 4-es. Csak rosszabb minőségű, tele 60 km/h-s korlátozó táblákkal. És románok helyett ukránok vannak, akiknek mintha ingyen osztanák a hosszított, zárt Mercedes Sprinter furgonokat.

És még pénteken jött szembe egy (neki) balkanyarban teljesen az én sávomban egy Peugeot 206-os (Szeged és Sándorfalva között), neki kívánom, hogy legközelebb egy kamionnal találkozzon ugyanott. Megérdemli.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr65134438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása