Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Fallacy

2011.11.13. 19:26 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: kgfb

Voltam a postán. Kint és bent is ott vigyorog Gundel Takács Gábor óriási feje, hogy kössek kötelező biztosítást a postán.

Nem kötnék amúgy sem, cipőt a cipőboltból, én biztosítónál kötök kgfb-t, nem biztosítónak látszó tárgytól. (Avagy lásd MÁV). A postának a postázást kéne előbb tisztességesen végezni - nem teszi - , majd utána esetleg mással foglalkozni.

Na de mi is a bajom Gundel Takács Gáborral? Személy szerint semmi, de miért is kéne azért kgfb-t kötnöm, mert ő ott mosolyog? Ki ő? Biztosítási szakember? Autószerelő? Még csak köze sincs az autókhoz.

Ez egy logical fallacy (logikai hiba, elég hiányos a magyar terminológia). "Testimonial"-nak hívják, de nevezik "Questionable Authority"-nek, vagy "Faulty use of authority"-nek is. A lényege az, hogy egy terméket egy ismert ember reklámoz, aki nem szakértője a terméknek, és pénzt kapott a reklámért. (Ismerős, nem?)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr653369128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása