Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Lezárás

2012.06.05. 08:03 | bonifac | 6 komment

Címkék: szeged bicikli delmagyar

Ez kemény lesz: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kezdodik_a_dugonics_es_az_arpad_ter_felujitasa/2282858/
Az zavar, hogy a tervekben sem látszik, hogy a Dugonics téren megy-e kerékpárút, és ha igen, merre.

Na de egyelőre a lezárás képeken:

A jelenlegi állapot (Google alapján, katt és nagyobb lesz):

 







 

 

 

 

 

 

  

A kék a kerékpárút, a piros, ahol tilos bringával.

     

A lezárás (feketével):  

 



 

 

 

 

 










A Tiszapart felől átjutni a Petőfi/Kálvária felé... Hát. Szép lesz. Majd beszámolok.  (A zölddel jelölt Széchenyi téri szakasz, meg éppen mikor járható.)

És NEM, NEM toljuk a biciklit.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr514566192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.06.06. 21:18:49

Dicséretes, hogy a kerékpáros sávot meghagyták, átjárható a Dugó tértől a Somogyi-ig, a megszokott módon. (Remélem, sokáig így is marad.)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.06.21. 08:09:01

Ennyi volt. Tegnapra (sőt talán már kedd délutánra) lezárták az Apáthy utcát (a Zrínyi utca - ahol a villamos jár - és a Dóm tér között). Persze nincs táblázva sehol, az Oskola utca felől érkezve koppan az ember, de ilyenkor elgurul a Dóm tér végéig, és a Jókai utcán visszamegy az Árpád térig.

A szívás az Árpád tér felől van. Ott ugyanis semmi előjele, a Zrínyi utcát elérve koppan a bringás, ahol is tilos kerékpárral közlekedni, az Eötvös utca bringás zsákutca lett, köszönjük. Vissza kell jönni az Árpád térre, ahonnan a Jókain ki lehet menni az Aradi vártanúk teréig, de onnan már csak szabálytalanul lehet azt az 5 métert megtenni a Dóm téri bringaút széléig.

A félreértések elkerülése végett, nem a munkálatokkal van a bajom, hanem a megfelelő kitáblázás és terelőútvonalak biztosításának hiányával.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.06.21. 08:17:35

Apropó, most vagy a táblázás változott meg, vagy többszörösen paradox helyzetet találtam. A Jókai utcáról kiérve az Aradi vértanúk terére, a sarkon, a jobboldalon, ott egy behajtani tilos tábla. (Ez már eleve érthetetlen, mivel a Jókai utca egyirányú a Dugonics tér felé, így onnan nem jöhet ki senki, akinek ez a tábla jelezne. Megnéztem, ez nem a mostani munkák miatt került oda, a norcon vagy a joszegeden-en ott a tábla régóta, lezárás nélkül is.)

De ha tegyük fel mégis továbbmegyek, bele a tilosba, azt a 10 métert, akkor elérem a Dóm tér-Zrínyi utca kereszteződést. Ott pedig szemben, a Dóm tér felől - egyirányúan - érkező autók mellett van egy kerékpárút, ahová én szabályosan behajthatok velük szembe is, engedi a kiegészítő tábla.

De hogyan is érkezhetnék oda szabályosan, ha egyszer most is szabálytalanul jöttem a Jókai felől, a Zrínyi utcán pedig tilos kerékpárral közlekedni?

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.06.26. 10:18:41

Mára ismét remekeltek. Az Apáthy újra nyitva van, az ember gyanútlanul átteker (vagy sétál) a Zrínyi utcáig. Ott azonban most az Eötvös utca van lezárva, csak az Orvoskarra lehet bemenni, tovább nem, a Dugonics tér felé zárva. Így ott áll a Zrínyi utcán, ahol tilos kerékpározni. Mehet vissza a Dóm tér felé. (Köszönjük!)

(Ja, ez most a gyalogosokkal is kitolás, akik az Eötvös utcán szembesülnek vele, hogy nincs átjárás a Dugonics tér felé, kerülhetnek jó nagyot a Jókain.)

(Ismét kihangsúlyozom, nem a munkákkal a baj, hanem a tájékoztatás hiányával. Miért nem lehet a Dóm térnél a kerékpárútra kitenni egy tájékoztatást, hogy a Dugonics tér felé a kerékpárút lezárva?!)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.07.20. 17:58:08

Tegnaptól romlott a helyzet. Az Eötvös utcán régóta csak egy szűk sáv van. Ha ott tolom a bringát, még szélesebb vagyok, így inkább szép lassan átgurulok. Még sosem volt konfliktus, szépen türelmesen, egymást elengedve át lehet jutni. Tegnap kiraktak egy Kerékpárral behajtani tilos táblát. Így most szabályosan aztán semerre. A Jókain ugye behajtani tilos, a Somogyi felé lehet kerülni, de az meg szép kis akadálypálya, még gyalogosnak is. Köszönjük.
süti beállítások módosítása