Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Balesetről pár gondolat

2007.11.05. 16:39 | bonifac | 4 komment

Címkék: gyorshajtás delmagyar

Tegnap este a híradóban is láttam, már akkor is feltűnt, hogy a kocsi ízzé-porrá ment, alig lehetett felismerni, hogy Alfa volt.

A mai Délmagyarországban benne volt részletesebben (érdemes elolvasni).


1. "a fiatalok azért mentek szórakozni Mezőhegyesre, mert roma létükre Makón nem engedik be őket a szórakozóhelyekre." Egy kis nyelvművelés: Felhívnám az újságíró figyelmét, hogy ez így azt jelenti, hogy Makón csak romák járnak szórakozni, de őket azért sem engedik be. A "roma létükre" ugyanis a "romaságuk ellenére" kifejezéssel szinoním. Helyesen "roma lévén" lenne.


2. "a rokonok...egy emberként állították: a cigányok megkülönböztetése miatt kellett a három fiatalnak most meghalnia. Ugyanis szerintük mindennapos, hogy a romákat a makói szórakozóhelyekre, klubokba nem engedik be, a legközelebbi lehetőség a mezőhegyesi diszkó, ezért jár át oda az utóbbi időben egyre több roma fiatal Makóról."

Khm. Tragédia, tényleg. Én sem értek egyet azzal, hogy romákat ne engedjenek be diszkóba. Ha kell, dobják ki, és ne engedjék be többet, de ne azért, mert roma, hanem mert pl. kötekszik, verekszik, molesztál, stb.

De, hogy erre fogják... Nem ám azért, mert száznyolcvannal (!!!) ment a kocsi, meg nem azért, mert ivott a sofőr, aki fiatalkorú volt, és így az sem biztos, hogy jogsija volt (de ha igen, vezetői gyakorlata biztos nem sok). Á, dehogy. És mibe került volna bekötni magukat? Ja, hogy akkor túlélik?

"Az ismereteink szerint fiatalkorú sofőr .... Az ütközés erejét jellemzi, hogy a karosszéria gyakorlatilag kettészakadt. Úgy tudjuk, a fiatalok nem kötötték be magukat.

...a valószínűleg kölcsönkért Alfa Romeo elképesztő sebességgel, csaknem száznyolcvannal rohant a fának. Valószínűsítik azt is, hogy a karambolt túlélő sofőr alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.
"

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr99219078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs 2007.11.05. 17:24:54

Ja, kicsit bicskanyitogató erre az esetre is kijátszani a romakártyát, dehát ahol az olaszliszkai gyilkos(gyanúsított) egymilliárd forint kártérítést követelhet, ott semmin nem kell csodálkozni. Viszont milyen morbid már, hogy a csaj anyját a cikk szerint Halál Tündének hívják....:o

Maxi 2007.11.05. 20:39:15

index.hu/politika/bulvar/gazolas7611/

ZEBRÁN, vazze... :o(
Még jó, hogy a KRESZ szerint ott 1. elsőbbsége van a gyalogosnak, 2. a zebrát járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni, hogy a járművezető az elsőbbségadási kötelezettségének akár megállással is eleget tudjon tenni, a gyalogost pedig ne tévessze meg (magyarul, ne hozza rá a frászt, hogy vajon átengedik-e vagy sem). A cikk alapján úgy tűnik, rendesen nyomhatta a gázt a teherautós. :o(
(a másik szerencsétlen valóban nem számíthatott arra, hogy egyszercsak berepül elé valaki. A szó legszorosabb értelmében)

TERMINÁTOR! Hol vagy?

Ennél már csak az cifrább, ha a kanyarodó jármű csapja el a zebrán közlekedő gyalogost.

ihatethisindapassthingy 2007.11.06. 07:59:53

WTF? Nagyon sajnálom a fiatalokat és a családjukat, senkinek nem szabadna így elmennie, de akkor is: 180-as tempó az alföldi minőségi közutakon, fiatalkorú sofőr, fáradtan, bekötetlenül, esetleg alkoholos befolyás alatt, vazz ezek egyenként is komoly veszélyfaktorok, nemhogy együtt. És mi köze ennek a rasszizmushoz/szegregációhoz, helyben talán nem kocsival mentek volna? És a szülők felelőssége? Nehéz elképzelni, hogy jó érzéssel elengedem a gyerekem autóval diszkóba egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy végződhetett volna ez még rosszabbul is, ha pont a szembejövő sávban autózik egy ártatlan ember.

titan 2010.01.28. 12:36:28

@Maxi: Aztaqrva... nekem meg azt tanították most a suliban, hogy zavarni is tilos a gyalogost, illetve akkor is meg kell állni a zebra előtt, ha az utca túloldalán lép le. Egyiknek sem lett volna szabad elütnie. Ismét egy ártatlan ember életébe került ez a hiba...
süti beállítások módosítása