Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Mit nem tudunk. Nulladik.

2007.12.02. 11:37 | bonifac | 1 komment

Újabb "sorozat" (mint a sofőrtípusok) indulna, a fenti címmel. Mit nem tudunk, mi magyar autóvezetők, amolyan népnevelősen, de a jó megoldásokat sem kihagyva.

Bár nekem is van ötletem bőven, azért lehet dobálni őket, mind jól jöhet.

Persze nem tudunk szabályokat betartani és kulturáltan közlekedni, így is le lehet rendezni, de azért a részletekbe mennék bele inkább. Pl.: kanyarodni, parkolni, előzékenynek és udvariasnak lenni, felelősséget vállalni.

Természetesen az autózási szokásaink már téren is jellemeznek bennünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr16248027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ihatethisindapassthingy 2007.12.03. 07:48:08

A szokásos 4-es főutas kirándulásom után azt mondanám, hogy az alábbiakat nem tudjuk:

- Ködlámpát a ködös részt 10 perce elhagyva lekapcsolni
- Körforgalomban haladónak elsőbbségét adni (+90-es korlátozásnál nem tartósan 70-el haladni, majd miközben leelőzöm, nem gyorsítani, utána vérszemet kapni és 140-el eltépni mellettem az M0-án, HOM-nemtudommennyi, gratulálok az úriembernek)

Továbbá napi tapasztalat, hogy mostanában sokan elfelejtettek a pesti belvárosban 45 fokban parkolni. A helyes oldaltávolság úgy max. 1-1.2 méter, ez lehetőséget biztosít minden parkoló fél számára az ajtók kinyitására és a kipakolásra, ugyanakkor nem veszünk el két parkolóhelyet. A megfelelő szög 45 fok, némi tűréssel, tehát nem 80 fok és nem 20. Amikor hazaérkezve az ötödik kört rovom a szélesebb szomszédságban parkolóhelyet vadászva és azt látom, hogy a házunk előtt 4 paraszt 8 parkolóhelyet foglal el a legváltozatosabb szögekben parkolva, épp annyi helyet hagyva, hogy csaknem, de mégsem fér be a (kis)autóm, akkor kezd elfutni az ideg.
süti beállítások módosítása