Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Tudatlanság 3.

2008.02.20. 13:05 | bonifac | 2 komment

Címkék: kresz

Még egy "sorozatba" belekezdtem. Megpróbálom összeszedni azokat a KRESZ szabályokat, amelyeket merő tudatlanságból nem tartunk be. Nem szándékos bunkóságból, hanem ezeket egész egyszerűen nem tudjuk, mert nem figyeltünk, nem érdekelt, elfelejtettük. Tehát ezek nem a parkolok a Megállni tilos tábla ellenére, vagy behajtok az egyirányú utcába a tilos irányból, azokat mindenki tudja, hogy szabálytalankodik. (Aki meg nem, és szarik rá, azt lőném is főbe.)

(És ezeken kívül vannak még olyasmik, amelyek nem szabálytalanságok - nem tiltja a KRESZ - de iszonyú nagy bunkóságok. Ha csak 10 méterrel parkolnánk odébb, vagy nem úgy ahogy, már nem is nézne mindenki bunkónak. De ezekről majd valamikor máskor.)

Lássuk a KRESZ szerint:

 

41 §. A járművek közlekedésben való részvételének a feltételei. (Dőlt betűkkel kommentálok, illetve linkelek. A kiemelések sajátjaim, nem az eredetiek.)


(2) A vezető, mielőtt a járművel a telephelyről (garázsból stb.) elindul, köteles a kormányberendezés, a fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát (működését) - az adott körülmények között indokolt módon - ellenőrizni.

 

Hm. Erre sem emlékeztem. Azt hittem, azért ez józan paraszti ésszel is belátható. Hiszen a mi érdekünk. Valószínűleg azért szarunk rá. Magyarok vagyunk, hát hiába...

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr86338973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ihatethisindapassthingy 2008.02.21. 08:14:09

Forgalmi vizsgán neked nem kellett ilyet csinálni? Mert nekünk igen: a kormány holtjátékát, gumikat, világítás, stb. Pár hetente vagy sűrűbben a fényeket én is szoktam ellenőrizni, mert bár pár lámpa kiégését jelzi a kocsi, az összeset azért nem.

Rocko- 2008.03.01. 00:37:39

hát az átlagnál jó, ha havonta ránéz ilyenekre. van aki naponta, van aki soha. viszont lehet, h felesleges is. ha nem pont annyi a nyomás a gumiban, akkor az első kútig úgyis azzal gurul el. sok új autóban hiába jelez vissza, h nem ég a lámpa: a szakszervízben aranyárban cserélnek egy szaraos izzót. és így tovább. ezért szarják le.
süti beállítások módosítása