Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Bakker

2008.08.01. 11:35 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: design javítás azauto2

Ez súlyos. Az Autó2 újságírói úgy gondolják, ha csakazértis, az jót tesz a szakmai hírüknek. Vagy szimplán hülyék. (Akinek nem inge...)

Ez a Subaru Justy egy mumus nekik. Korábban írtam, hogy rosszul kategorizálták. De NAGYON, egy róla szóló tesztben.

Erre most, az augusztusi szám 43. oldalán, egy Hyundai i10 tesztben megint ott figyel a Justy. Mint konkurencia, az i10, Spark, C1, Panda, Picanto, 107, Splash, Aygo között.  Persze milyen 'megdöbbentő', hogy az ő tengelytávja és méretei a legnagyobbak. Naná, mivel a többi mini, ő meg nem.

Hát akkor fussunk neki még egyszer szájbarágósan.
A Subaru Justy egy átcímkézett Daihatsu Sirion. Eddig világos.
A Daihatsu Sirion - még ha relatíve kicsi is - de egy kiskategóriás autó. B kategória.
A Daihatsunál az A kategória, azaz mini, a Cuore, és az azon alapuló Trevis.

Tehát akkor most Katona Mátyásnak gratulálok. És várom, hogy ki lesz a következő.


De ha már itt járunk, akkor most Surányi Péter is írt pár érdekeset. (Pedig rá ezért kevéssé jellemző.) Azt már tudom, hogy ha "értékes" valami egy tesztben, akkor azt ő írta. :-). Na de ez a mondat (12. oldal) számomra kész feladvány:

"A műszerek jól értelmezhetőek, a digitális kilométeróra a gyorshajtást megelőzendő konkrét."

Mi az a konkrét? Nem mozdul? Valahogy semmi értelme a mondatnak. Digitális? (A C5-ben nem az.) De azzal miért nem gyorshajt valaki? És hogy lehet egy kilométerórával megelőzni a gyorshajtást? Mert hát az ugye minden autóban van.


A másik érdekes mondata a 72. oldalról (egy vezeték nélküli kihangosító tesztje):
"De amíg korábban a Nokia-töltő egyaránt passzolt hozzá, most a mini USB-csatlakozóval elrontották ezt az univerzalitást."

Tessék? Azért mert valaki csak a Nokiát ismeri, mint telefont, és történetesen korábban tudta tölteni a töltőjével, azt nevezi univerzálisnak? Nosza, tiltsuk be az összes többi mobiltelefont. (Csöndben megjegyzem, Surányi Péter nagyon nem érthet a mobiltelefonokhoz, mert különben tudná, hogy Nokia töltőből is van jó pár. És bizony még a csatlakozójuk sem kompatibilis.)

Pont ellenkezőleg, az az univerzális, hogy végre mini USB-vel lehet tölteni. És ez így jó. Valami nagyon kicsavart felfogást vélek itt felfedezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr23595470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása