Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Délmagyar

2011.08.23. 17:57 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: delmagyar

Hálából a Délmagyar (online verzió) moderálási elveiért (ami közönséges cenzúra, egyszerűen nem jelennek meg hozzászólások; korábban legalább megjelentek, de üresen, ennyi volt, hogy "<moderálva>"), rá fogok szállni a iszonyatos butaságaikra, idekapcsolódó témákban.

Ugyanis az egy dolog, hogy csúnyákat bakiznak, a hibákat el nem ismerik, de mindennek a tetejébe soha ki nem javítják, hadd röhögjön évek múlva is mindenki.



Egyik példa tegnapi cikkből, a Belvárosi híd lezárásáról: "A google maps szerint hídfőtől hídfőig gyalog 3 perc az út."
Aha. Futva. Vagy bringával. Valami saját Google Maps-ük lehet, nekem 8 percet mond. 650m a távolság, egy normális tempóban haladó gyalogos 5 km/h-val megy. Vagyis percenként 80+ métert tesz meg. Vagy nem tudják a Google Maps-et kezelni, vagy matekból voltak nagyon gyengék. (És az is látszik, hogy az elkényelmesedett újságíró, aki mindenhova autóval viteti a seggét, és utálja a kerékpárosokat, nagyon nincs képben, mert ha járna gyalog, egyből tudná, hogy 3 perc irreálisan kevés a Belvárosi hídon átkelni.)


Másik példa, mai cikk, egy balesetről: "ütközött egy Peugeot kisáruszállítóval és egy személygépkocsival. Az ütközéstől a személygépkocsi az árokban landolt, a Peugeot egy útmenti fának csapódott", "A Peugeot-ból egy sérületet elszállítottak".
A galériába belenézve, a 7 fotóból hármon tisztán látszik, hogy a többször is Peugeot-ként aposztrofált jármű egy Citroen. Sebaj.
Ja, és a kommentekbe be lett írva, hogy a "személygépkocsi" - a hiányos tudás önmagában nem bűn -  egy Toyota. Nem baj, azért se írunk bele a cikkbe. Pedig a szöveget kiegészítette valaki, de a hibákra és a hiányosságokra tesznek.
(Mellesleg érdekes, hogy a Citroen - ami ugye egyes idiótáknak Peugeot - és a furgon rendszáma tisztán leolvasható. Bezzeg, ha tilosban parkoló vagy gyalogost gázoló autók volnának, szépen ki lenne takarva. Jogaik csak a szemétládáknak vannak, mint tudjuk. A média meg bőszen asszisztál.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr743174054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása