Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Templomudvar

2008.04.28. 22:58 | bonifac | Szólj hozzá!

A híradóban láttam, hogy be akarják zárni az alig kihasznált berlini Tempelhof (bocs a szóviccért, egyébként a templomos lovagoké volt a terület, innen a név) repteret.


Ez valahol érthető. A terület óriási. A googlemaps linken megnézhető, már fentről is könnyű kiszúrni.































Sokan tiltakoznak, a repülőtér történelmi jelentősége miatt.

Én nem bontanám le. Egyrészt közlekedésileg nagyon jó helyen fekszik (saját metróállomása is van), így nagyon jól használható. Hogy mire?


























A blog tematikájából nyilvánvaló, hogy egy óriási autósközpontot lehetne itt létrehozni.

1. Élvezkedős pályák autósoknak és motorosoknak. Amatőröknek, nem profiknak (a környezetszennyezés miatt profi versenyeket nem tartanék itt). Fizetsz és nyomod neki. Nem a közúton fogsz baromkodni, nem jaszkariznak a suttyók. Nálunk is elkelne sok ilyen pálya. Meg ugye aki néz/olvas Totalcart, vagy Top Gear-t, láthatja, hogy az autókat ott is régi reptérkifutókon "hajtják meg". Ide is jöhetnek autós újságírók nyugodtan, jó a közlekedés. Kapnak bérletet.

2. Oktató tanpályák. Vezetéstechnikai oktatás, ahonnan akár át lehet menni élvezkedni. (Szintén óriási előny a jó megközelíthetőség.)

Ezekhez nem kell sok az óriási épületből, egy adminisztráció, orvos, benzinkút (a repülők miatt úgyis van), büfé, étterem, újságos, apróságok.


3. Mivel az épületből nagyon sok marad még kihasználatlanul, ott lehetne tartani - mi mást - autókiállításokat. Mivel nagy parkolók vannak az épület körül, és nem győzöm ismételni, jól megközelíthető, a jelenlegi várócsarnokok pont jók erre a célra.

4. Autószalonok. Sportkocsiknak legjobb, Porsche, Ferrari, a vevőjelölt ki is viheti az autót kipróbálni a pályára, élesben.

5. Sőt, új típusok bemutatóját is lehetne itt tartani, rögtön itt szállnának le az autós újságírók gépei. És legyen nekik szálloda is (bár az is van, feltételezem).


Persze ezekhez némi módosításra lesz szükség, de simán megtérül.
Én megtartanám, az biztos. Kár volna érte.



Gyors update (sajnos).

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr60444664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása