Utolsó kommentek

Túlélési statisztikám

Személyes "élményeim" Magyarország útjain. És egyéb autósságok.

Bakugrás

2008.07.04. 10:23 | bonifac | Szólj hozzá!

Címkék: design javítás azauto2

A friss Autó2 szaklap 'nagytesztje' a Subaru Justyról szól. Ami Daihatsu. Illetve Toyota. Szóval mindkettő, de ezt még jól el is magyarázza a szerző. (A Toyota konszerné a Daihatsu, ezért használják a Toyota egyliteres motorját a Daihatsunál is, az új Justy meg egy átcímkézett Daihatsu Sirion.)

Az elődöket is leírja, az előző Justy a Suzuki Ignis, illetve korábban a Swift átcímkézett változata volt. Még mindig jó.

De ezután valami óriási baklövést követ el. Elkezdi összehasonlítani a Citroen C1-el (és testvérmodelljeivel), a Suzuki Splash-hel, az összehasonlító táblázatban pedig a következő konkurensek állnak még: Chevy Spark, Fiat Panda, Hyundai i10, Kia Picanto.

DEHÁT EZEK MINIK! (Azaz A kategória.) A Justy meg kisautó, tehát B kategória. Így mivel a teszt hibás alapokról indul, tele is van hibás értékelésekkel.

A szerző (Karner Miklós) ájuldozik, hogy mekkora a belső tér, és a tengelytáv is majdnem akkora, mint a Fabiáé. Aztán egyik legnagyobb kifogása, hogy a versenytársakhoz képest drága (ja, ezek a rosszul megválasztott versenytársak). Pedig evidens, hogy ha a megfelelő kategóriában nézzük az autót, akkor a méreteken nem kell csodálkozni, az ár pedig teljesen korrekt, főleg ha figyelembe vesszük az alapáron 4, a tesztelt felszereltségben 6 légzsákot. Az összehasonlító táblázatban így a fogyasztási, gyorsulási adatok sem érnek semmit, hiszen a Justy egy kategóriával feljebb van, így nehezebb is.

Nem értem a szerzőt. Hiszen az elején még tudta, hogy az Ignis és a Swift volt Justy. Azok sem minik. Vagy már elfelejtette az Alto-t? De ha netán vette volna a fáradságot - ha nem tudja - és felmegy egy Daihatsu websitera, akkor láthatta volna, hogy a Sirion is kiskategóriás, mininek ott a Cuore/Trevis.

 

Hiányos tudás, rossz értékelés, a teszt nagyobbrészt hasznavehetetlen.

Már az autós újságírókban sem lehet bízni? Hanyagság? Hozzá nem értés?

Ajánlom inkább az alábbiakat:
http://totalcar.hu/tesztek/subarusjusty/
http://www.origo.hu/auto/20080319-hengerekent-egymillio-subaru-justy.html

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr17552663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása